Ce se întâmplă în Valea Jiului este rezultatul unei politici anti-naționale. O să ajungem să importăm energie din Ungaria

Deputatul George Simion a discutat la Antena 3 despre problemele cu care se confruntă minerii din Valea Jiului. Reprezentații AUR – Anamaria Gavrilă și Claudiu Târziu au ajuns încă de săptămâna trecută la mina de la Lupeni și au discutat cu ortacii, nemulțimiți de faptul că nu și-au primit salariile de aproape 10 luni.

„Este o situație îngrijorătoare pentru că statul român nu-și face treaba. Sfidător, ministrul Energiei a ieșit și a spus că vor da săptămâna viitoare salariile, dar tichetele de masă și celalte sporuri, nu?! De ce, domnule ministru? Bieții mineri sunt victime ale partidelor care s-au perindat la putere și care au furat și din Complexul Energetic Hunedoare, și din Complexnul Energetic Oltenia. Problemele sunt vechi”, precizat Simion în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

Liderul AUR a spus că luni, 22 februarie, se va deplasa la termocentrala Mintia din Deva, care se pregătește să fie închisă. „Vom ajunge să importăm energie din Ungaria, de la Pecs.

Ce se poate în acest caz? Așa cum a arătat încă din campanie electorală, AUR a identificat o serie de soluții, ce pot implementate în sectorul energetic. Una dintre acestea este invenția lui Iulian Horneț, stația de piroliză, o instalație unică, pe peleți produși din biomasă, care procesează deșeurile contemporane, de la cărbune la deșeuri menajere. „Piroliza este o descompunere endotermă, în lipsa oxigenului cu poluare zero, iar pentru piroliză folosesc un combustibil care se încadrează în normele de poluare europene ale anului 2050 – peleții”, a explicat Horneț pentru Antena 3.

Simion a subliniat că autoritățile române nu au fost interesate de această soluție, care ar permite transformarea energiei din România în energie verde.

Soluții există, dar nu se aplică pentru că ministrul Energie este preocupat de Legea offshore-ului, care a tot fost dezbătută, cum oferă aproape pe gratis gazele noastre din Marea Neagră, care ar trebui naționalizate”, a mai spus liderul AUR.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.