(FOTO) George Simion cu protestatarii AUR au ocupat benzinăria OMV din nordul Ploieștiului

În această seară, timp de mai bine de o oră, benzinăria OMV din Cartierul Albert al Ploieștiului fost ocupată și blocată de George Simion și susținătorii AUR. Șeful AUR s-a instalat printre pompele de încărcare și și-a ținut discursul de protest în fața susținătorilor AUR, dar și a altor ploieșteni, veniți numai să asiste sau chiar să participe la protestul organizat în urma respingerii aderării țării noastre în spațiul Schengen, ca urmare a folosirii dreptului de veto de către Austria. Discurs întrerupt de scandări împotriva multinaționalelor austriece care fac profituri în România, dar și a principalelor partide de la guvernare ce ar fi vinovate, în opinia protestatarilor, de aservirea României intereselor austriece, prin punerea la dispoziție a resurselor petroliere, a lemnului din pădurile românești, dar și prin vânzarea împotriva intereselor naționale a celei mai mari bănci comerciale autohtone tot către austrieci. 

„PSD și PNL, slugile la OMV”, ”România mare nu e de vânzare”, “Afară cu OMV din țară”, “Vrem Petromu’ înapoi” și “Jos Guvernul” au scandat în repetate rânduri protestatarii. După discursul împotriva Austriei și a politicienilor români, George Simion a declamat, citind-o de pe telefon, o poezie naționalistă a lui Adrian Păunescu. Apoi a pasat microfonul unui tânăr din Ploiești și a și-a început unul dintre celebrele  live-uri, folosind chiar două telefoane.

Autoritățile au masat forțe de poliție, jandarmi, care au filmat manifestarea chiar mai tare decât echipele de televiziune prezente, iar cei de la OMV au plasat doi bodyguarzi uriași echipați de luptă, în ușa magazinului stației de distribuției carburanți. Se pare însă că nu s-au înregistrat violențe la manifestarea AUR de la benzinăria OMV din Ploiești.

Sursa: Gazeta de Prahova

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search