George Simion a reacționat după scandalul din Camera Deputaților. „Sunt interese mari. Ne ducem singuri la tăiere”

George Simion a criticat Legea privind carbonizarea sectorului energetic. Liderul AUR susține că nu înțelege de ce Camera Deputaților a votat acest proiect de lege.

Proiectul de lege reglementează închiderea și conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit și huilă. În același proiect mai sunt prevăzute și măsuri de sprijin pentru închiderea și conservarea capacităților de producere a energiei electrice pe bază de lignit și huilă.

George Simion și-a expus părerea în legătură cu această lege. În acest context, politicianul a explicat că și-a pierdut cumpătul când liderul parlamentarilor PSD a precizat că membrii AUR nu știu despre ce vorbesc. Așadar, Simion a susținut că membrii partidului său au analizat fiecare amendament al legii votate de Camera Deputaților.

Mai mult decât atât, Simion a mai adăugat că „Suntem singura țară europeană care-și închide majoritatea capacităților de producție pe cărbune în 2025, iar lucrul ăsta poate vedea oricine care consultă textul acelei legi”. În același timp, politicianul a spus că nu a avut dreptul la replică în Parlament pentru că a intervenit un secretar de stat care a cerut să i se taie microfonul.

George Simion critică deciziile din Parlament
Liderul AUR susține că România produce între 1.000-1.500 de megawați în fiecare zi. Așadar, el nu înțelege motivul pentru care aceste grupuri energetice trebuie să fie închise. Mai mult decât atât, Simion susține că partidele care s-au aflat la guvernare au dat vina unele pe altele. În plus, politicianul consideră că unele persoane nu au informații recente în legătură cu parlamentarii AUR. În acest context, Simion a amintit că partidul său l-a avut pe Viorel Focșa în comisia economică.

Simion a continuat prin a spune că la întâlnirea cu reprezentantul Comisiei Europene pe zona de Recovery, de astăzi, 8 noiembrie, Focșa ar fi întrebat de ce României îi sunt cerute anumite termine. „Și răspunsul a fost simplu: voi ați v-ați impus termenele acestea, nu le-am cerut noi. Pentru că vedem Germania redeschide facilitățile. Avem filmarea, avem răspunsul oficial din partea Comisiei Europene că noi negociem și noi vrem să le închidem. Practic, noi ne ducem singuri la tăiere. Care e interesul? S-au vehiculat multe nume domnul Ghinea, domnul Virgil Popescu”.

Mai mult decât atât, George Simion susține că se vrea ca țara noastră să nu mai fie independentă energetic pentru că „Sunt interese mari!”. În plus, el ar fi văzut acest lucru atunci când a fost închisă mina de la Crucea. De asemenea, liderul AUR ar fi primit promisiunea că se va deschide o altă mină la Grătieș, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Planul este să nu mai fim independenți”, a mai spus George Simion, liderul AUR, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3 CNN.

Sursa: Evz.ro

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search