George Simion acuză că austriecii de la OMV și-au exercitat influențele asupra politicienilor români: „nu vom avea liniște până nu vom redeveni proprietari în țara noastră”

George Simion acuză că austriecii de la OMV și-au exercitat influențele asupra politicienilor români, astfel încât să poată acționa cum vor pe piața din România, scrie Napocanews.ro.

Liderul AUR mai susține că ministrul energiei semnează acte de închidere a centralelor de la noi din țară, urmând ca apoi, acele terenuri să ajungă pe mână companiei de petrol. În acest sens, Guvernul României, în loc să aleagă să modernizeze și să privatizeze Arpechim, „l-au distrus”, a mai spus George Simion.

Arpechim Pitești a fost o rafinărie de petrol din România. Avea două module similare cu o capacitate de 3,5 milioane de tone pe an.

Din 2004 până în 2023 am avut o Românie care nu a avut politicieni. Contractul de privatizare al OMV nu s-a respectat. Situația continuă până azi, cu un ministru al energiei care semnează contracte în favoarea OMV”, a spus liderul AUR.

„Suma de 3 miliarde de euro, cât valoreaază Petrom, trebuie redusă și prin ANAF. Trebuie să recuperăm ce este al nostru, dar pe căi legale. Trebuie și OMV să primească amenzi. E un lung șir de complicități din 2003 până acum. Primul pas este desecretizarea contractului de privatizare. Ce se întâmplă cu OMV ar trebui să se întâlmple cu toate resursele. Putem avea un minister al resurselor naturale, ca soluție. OMV a cumpărat toate figurile cheie în guvernele din România din 2003 până în prezent”, a mai adăugat acesta.

În continuare, Simion a amintit de lupta pentru suveranitate pe care România trebuie să o ducă, menționând că nu știe dacă el ar fi cea mai bună figură pentru asta. Cert este că noi românii, „nu vom avea liniște până nu vom redeveni proprietari în țara noastră”.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search