George Simion aruncă bomba: România trimite arme și muniții în Ucraina. S-a luat combustibil din rezerva de stat și s-a trimis în Ucraina. Se putea negocia sprijin pentru românii din Ucraina, n-au făcut lucru asta

Președintele partidului AUR, George Simion, a declarat într-un video publicat pe internet că statul român trimite arme și muniție în Ucraina, în războiul cu Rusia, scrie R3media, preluat de Romanian Global News.

El acuză regimul Iohannis că a luat combustibil din rezerva de stat pentru a trimite Ucrainei.
„România trimite Ucrainei, de la armament de 152 mm, până la rachete Grad. N-ar fi așa o mare problemă, dar statul român nu dă dovadă de transparență sau de onestitate acest regim Iohannis, care nu este în stare să negocieze: intrarea României în Schengen putea fi condiționată. La cât de slugi suntem față de alte state.


Săptămâna asta, pun pariu că nu știați, se transferă din rezervele statului combustibil pentru războiul din Ucraina. De exemplu, se putea negocia sprijin pentru românii din Ucraina, n-au făcut lucru asta. De exemplu, revenirea la o piață reglementată, măcar 1-2 ani, până trece criza energetică.


Românii trăiesc din ce în ce mai prost, suntem puși să-i ajutăm pe alții, să contribuim la rezerva europeană de combustibil și ne alegem cu gaura de la covrig sau de la kurtos kolacs.
Spun lucrurile astea că trebuie să le spună cineva: trimitem arme, muniție, combustibil în Ucraina. Românii trebuie să știe, dar suntem conduși de slugi care se tem de opinia publică. N-au spus asta, n-au trecut prin Parlament”, a spus George Simion.


Reamintim că Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat recent într-un interviu pentru Digi24 că România oferă sprijin „multidimensional și cuprinzător” Ucrainei. El a spus atunci că este vorba de planurile „politic, diplomatic, umanitar economic, financiar, sectorial”. Nu a spus nimic de ajutor militar, nici nu a negat, nici nu a confirmat această ipoteză care circulă în spațiul public românesc.


În septembrie, Ministerul de Externe de la Moscova, prin vocea purtătoarei de cuvânt, Maria Zaharova, a acuzat Bucureștiul că trimite arme Ucrainei și i-a cerut „să nu se mai ascundă după generalități de tipul asistență umanitară”. MAPN a negat atunci, prin vocea ministrului Vasile Dîncu, această acuzație. Între timp, Dîncu și-a dat demisia din funcție.
Reamintim că pe internet au apărut imagini cu arme de proveniență românească folosite de Ucraina, dar Ministerul Economiei a declarat la vremea respectivă că „nu are informații că ar fi fost livrate din România”.
AUR și-a exprimat și anterior, în luna mai, opoziția la trimiterea de arme românești în Ucraina.

Sursa: Rgnpress.ro

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search