George Simion (AUR): Suntem prea diplomați cu austriecii care ne iau petrolul, gazele, pădurile. Șoferii români sunt batjocoriți. Nu trebuie să stăm în poziția ghiocel!

Președintele partidului AUR, George Simion, a declarat că românii nu mai trebuie să stea în poziția „ghiocelului”, comentând refuzul Austriei de a-și da acceptul ca țara noastră să fie admisă în spațiul Schengen. El a spus că suntem „prea diplomați cu austriecii”.

„Eu cred că suntem prea diplomați cu austriecii care ne iau petrolul, gazele, pădurile. Ciucă e un vinovat. A zis să vină europarlamentarii să nu se ia de Olanda, de Austria. Nu, trebuie să stăm în poziția ghiocel! Principalul vinovat e Iohannis, el coordonează politica externă a României și de 8 ani nu face decât să primească în plic decizii. Cu ce se alege România în urma implicării în război, cedării de suveranitate prin legile Predoiu prin care s-a renunțat la supremația Constitutiei? Cu ce ne alegem? Nici în Schengen nu ne primesc și sunt cozi interminabile la vămile României. Șoferii români.. sunt batjocoriți. Nu exportăm nimic, românii suferă din cauza acestei guvernări”, a declarat George Simion, la România TV.

Simion consideră că președintele Iohannis și europarlamentarii români sunt de vină pentru situația actuală.

„La nivel de politică externă, nu existăm. Nimeni nu se gândea că Croația, care a depus cererea mai târziu, nu o să aibă cererea aprobată. Noi de 11 ani suntem ținuți la coadă. Guvernarea lui Iohannis trebuie să dea socoteala. De ce avem atâția europarlamentari, ambasadori, corp diplomatic.. aderarea nu trebuia pusă pe tapet, dacă nu aveam asigurări”, a mai spus Simion.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search