George Simion: Cer demiterea imediată a şefului Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti şi intervenţia Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne

George Simion: Parchetul de pe lângă ÎCCJ a clasat dosarul în care eram acuzat pe nedrept de conducere fără permis. Cer demiterea imediată a şefului Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti şi intervenţia Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne.

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat în cadrul unei conferiţe de presă această dimineaţă că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a clasat dosarul în care era acuzat de conducere fără permis şi cere demiterea imediată a şefului Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, comisarul-şef Mădălina Moşoiu care a girat abuzurile subordonaţilor săi, precum şi intervenţia Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care să verifice dacă pe scară ierarhică au existat şi alte persoane cu funcţii de conducere care au determinat comiterea unor încălcări flagrante ale legii şi ale Constituţiei.

Este pentru a doua oară în ultimii doi ani când liderului AUR i se fabrică de către Poliţia Rutieră un astfel de dosar. Scopul evident nu este acela de a primi o condamnare, pentru că nu există niciun fel de element obiectiv pentru aşa ceva, ci doar de a lansa în spaţiul public acuzaţii oficiale din spatele unor instituţii cu autoritate de stat, având în vedere că memoria publică reţine greu sau chiar deloc detaliile şi rezultatul final al unor asemenea afaceri.

Conform investigaţiilor pe care le-a făcut parchetul de pe lângă ÎCCJ, reiese că la data de 2 mai 2022 i s-ar fi trimis domnului Simion o înştiinţare la vechiul apartament din Bucureşti – pe care acesta l-a vândut de peste trei ani, document prin care i s-ar fi adus la cunoştinţă faptul că începând din 8 mai i s-ar fi suspendat dreptul de a conduce.

Aşa cum a constatat şi Parchetul de pe lângă ÎCCJ, înştiinţarea s-a întors în acelaşi plic în care a fost trimisă, la Poliţia Buzău, cu menţiunea „destinatar lipsă domiciliu”, de unde reiese foarte clar că Poliţia ştia că dl. George Simion nu a fost niciodată înştiinţat legal că i s-ar fi suspendat permisul de conducere.

La data de 28.07.2022, Poliţia Buzău a înaintat către Parchetul de pe lână Judecătoria Buzău un referat prin care a propus clasarea acestui dosar. O lună mai târziu, la 26.08.202, Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a clasat dosarul.

Atât ordonanţa de clasare, cât şi referatul Poliţiei au fost comunicate oficial la sfârşitul lunii august la domiciliul domnului George Simion din Vrancea. Este foarte ciudat cum acelaşi organ de poliţie, când propune clasarea cunoaşte domiciliul domnului actual al domnului Simion – accesând baza de date – iar când îi trimite înştiinţarea cu privire la suspendarea dreptului de a conduce o face la vechiul domiciliu.

Cu toate acestea, aşa cum se arată şi în ordonanţa de clasare a Parchetului de pe lângă ÎCCJ, „chiar dacă măsura reţinerii permisului de conducere şi suspendarea dreptului de a conduce nu au fost radiate din bazele de date, aceste măsuri au încetat de drept odată cu emiterea ordonanţei de clasare, astfel că la data de 30.09.202, Simion George Nicolae nu mai avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, ca urmare a accidentului din 22.04.2022”.

În aceste condiţii, singura concluzie raţională este că fie Brigada de Poliţie Rutieră are mult prea mulţi poliţişti incompetenţi, fie că aceştia au executat un ordin vădit nelegal, ceea ce nu îi exonerează în niciun caz de răspundere.

Iată o scurtă enumerare a celorlalte abuzuri pe care poliţia le-a comis în acea noapte:

A dispus în mod abuziv ridicarea autocarului din Piaţa Victoriei care nu se afla pe partea carosabilă, pe motiv de staţionare neregulamentară în spaţiul public, în ciuda faptului că în acel loc nu există nici indicator de staţionare sau oprire interzisă. Ca o simplă dovadă a celor afirmate, nici şoferul autocarului şi nici domnul George Simion nu au fost sancţionaţi contravenţional în acea seară de către aceiaşi poliţişti pentru oprire sau staţionare interzisă.

Domnul George Simion a fost reţinut de către Poliţie în mod vădit nelegal şi nejustificat (nu comisese nicio infracţiune), cu încălcarea flagrantă a imunităţii parlamentare. A fost reţinut circa o oră şi jumătate fiind dus împotriva voinţei sale la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră cu toate că potrivit articolului 72 aliniat 2 din Constituţia României „deputaţii şi senatorii nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte”. Această instituţie condusă de domnul ministru liberal Bode a tratat cu profund dispreţ legea fundamentală a României.

Mai mult, tot în acea noapte, domnul George Simion a fost percheziţionat de trei ori fără niciun drept şi fără nicio justificare, o dată în autocar, o dată în piaţă şi o dată la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră, cu toate că şi această măsură a percheziţiei este protejată prin aceleaşi dispoziţii constituţionale privitoare la imunitatea parlamentară. Poliţiştii implicaţi în aceste acţiuni profund abuzive au şters din nou pe jos cu Constituţia României.

Pentru toate aceste motive, liderul AUR, George Simion, cere demiterea imediată a şefului Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti – comisar-şef de poliţie Mădălina Moşoiu – care a girat toate aceste abuzuri ale subordonaţilor săi. De asemenea, cere intervenţia imediată a corpului de control al Ministerului de Interne care să verifice dacă pe scara ierarhică au existat şi alte persoane cu funcţii de conducere care au determinat comiterea acestor încălcări flagrante ale legii şi ale Constituţiei. Este evident faptul că ceea cele întâmplate în seara de 29 şi în noaptea de 30 septembrie 2022 au fost acţiuni de poliţie politică girate chiar de către ministrul Lucian Bode, conform declaraţiilor sale publice în care şi-a felicitat executanţii pentru abnegaţia cu care aceştia au batjocorit statul de drept.

Sursa: Amos News

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search