George Simion, despre cum pot românii să ia înapoi Petrom, companie deținută majoritar de grupul austriac OMV

George Simion, președintele AUR, a explicat cum poate România să ia înapoi compania Petrom, deținută majoritar de grupul austriac OMV. Potrivit acestuia, partidele de guvernământ care dețin acum majoritatea parlamentară nu au însă în plan acest lucru, relatează Evz.

Declarațiile sale vin în contextul în care Diana Şoşoacă a lansat o iniţiativă legislativă de abrogare a privatizării Petrom. Liderul AUR a declarat așadar, că partidul său este singurul care a votat proiectul depus de fosta colegă.

Petrom este deținută în proporție de 51% de compania austriacă OMV, iar acţiunile deţinute de OMV înseamnă aproximativ 15 miliarde de lei, adică trei miliarde de euro.

George Simion, despre preluarea Petrom de către stat

„Nu, nu cred că domnii din Parlament, reprezentând majoritatea parlamentară plus USR, vor vota pentru o asemenea comisie. Vă spun ce fac eu. Noi suntem singurii care am votat pentru inițiativa Dianei Șoșoacă. Orice lege e bună pentru români, noi votăm pentru. Suntem la 10% acum. În momentul în care vom fi la 30%, când spunem vrem să recuperăm Petrom, se va recupera!

Cei din majoritatea parlamentară nu au pe agendă recuperarea Petrom. De la momentul contractului de privatizare până în prezent se poate cere situația amenzilor către OMV să vedem de câte ori au încălcat legea. Cu privire la contractul de privatizare trebuie să vorbim cu avocații”, a spus George Simion.

În continuare, liderul AUR a făcut apel și la foștii angajați Petrom pentru a reclama compania în instanță, menționând totodată că recuperarea companiei de către stat se află în programul politic al AUR.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search