George Simion își va anunța candidatura pentru Cotroceni. Care sunt condițiile și momentul

Anul viitor, în România vor fi organizate mai multe runde de alegeri, printre care și cele prezidențiale. George Simion a vorbit despre candidatura la funcția supremă în stat, scrie Evz.ro.

Președintele AUR a fost invitatul lui Ionuț Cristache, la podcastul EvZ – Hai România.

George Simion a fost întrebat despre posibila sa candidatură la funcția supremă în statul român. El s-a referit la posibilele candidaturi ale lui Mircea Geoană sau Laura Codruța Kovesi.

”Nu știu dacă eu voi fi candidatul AUR, în funcție de cine va fi candidatul PSD. Asta dacă nu va fi doamna Kovesi. Eu cred că Laura Kovesi se ducea la Universitatea de Drept… Eu nu cred că Universitatea de Drept ar trebui să se implice…  Eu cred că al nostru candidat, al AUR, o va înfrânge și pe doamna Kovesi, și pe candidatul PSD. Nu mă tem de doamna Kovesi, nu cred că va lua mai mult decât a luat Isărescu în 2000. Rezultatele ei sunt umflate artificial de presa globalistă”, a spus George Simion.

Un alt posibil candidat de forță al AUR este avocatul Gheorghe Piperea, a mai anunțat Simion.

Nu crede că Ciolacu va fi pus premier

Președintele Alianței pentru Unitatea Românilor a mai spus că nu crede că președintele României, îl va desemna pe Marcel Ciolacu la funcția de prim ministru, la rotativa care ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii mai.

Nu știu pe cine altcineva o să-l pună. Nu am informații. Unde am informații, vă zic. E o presupunere că nu îl pune pe Marcel Ciolacu. Nu cred că va fi pus ca prim-ministru. Ciuma roșie l-a făcut de două ori președinte pe Klaus Iohannis, în 2014 și 2019”.

Se teme de scenariul din 2000

George Simion s-a referit și la situația din anul 2000, când în turul doi de scrutin, de la alegerile prezidențiale au intrat Ion Iliescu de la PSD, și Corneliu Vadim Tudor de la Partidul România Mare.

Atunci, românii au mers în număr mare la vot și au ales ”răul cel mai mic”, adică pe Ion Iliescu.

Acum, Simion spune că scenariul s-ar putea repeta din nou, motiv pentru care îi este frică.

„Pentru că diaspora nu suporta Ciuma roșie, l-a votat pe neamțul sibian, care 9 ani nu a făcut nimic. Primul turist al țării. Ei speră că vor folosi candidatul AUR pe post de Vadim. În 2000, Vadim a fost furat. Alea nu au fost alegeri corecte”, a mai comentat liderul AUR.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search