George Simion: Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora. Ce a avut de zis președintele AUR legat de Guvernul de la Chișinău

Nici dacă îmi scoateți ochii, tot nu o să recunosc că Basarabia aparține altora, a declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul Congresului Național al AUR de la Alba Iulia.

„Chiar și cu ochii scoși, tot o să spun că Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus de fiecare dată tare și răspicat. Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism antiromânesc finanțând acea guvernare. Sau finanțându-l pe primarul Chișinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noștri. Niciun leu pentru Guvernul de la Chișinău”, a declarat George Simion în cadrul evenimentului.

Președintele AUR a ținut să precizeze că membrii Alianței pentru Unirea Românilor sunt unioniști și îi vor pe toți românii împreună.

„Și din puținul nostru, din pâinea noastră, știm să dăm, inclusiv celor care s-au retras din fața agresiunii ruse și din fața războiului. Toți suntem oameni și toți trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar cum guvernanții noștri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolți, nu?”, a afirmat liderul AUR.

La finalul discursului, zecile de persoane prezente au scandat la unison „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

Întrunit vineri la Alba Iulia, Congresul extraordinar al AUR a aprobat, printre altele, rezoluția „Marea Unire din nou”, prin care solicită guvernelor de pe ambele maluri ale Prutului măsuri concrete în vederea reunirii.

Sursa: InfoPrut

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search