George Simion, planuri mari cu Ministerul Sportului: „Ține de sănătatea acestei națiuni”. De ce naturalizările nu sunt o soluție pentru performanță

George Simion, liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), are planuri mari cu Ministerul Sportului, pe care și-ar dori să îl poată duce în viitor la același nivel cu Ministerului Sănătății. Politicianul și-a argumentat propunerea și, în același timp, a dezvăluit motivul pentru care este împotriva naturalizării sportivilor, relatează ProSport.

Ministerul Sportului ar trebui să beneficieze de aceeași atenție la nivel național precum Ministerul Sănătății. Propunerea lui George Simion

Invitat în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, George Simion a dezvăluit că unul dintre obiectivele pe care le are pe termen lung în România este să contribuie la dezvoltarea Ministerului Sportului, pe care îl consideră de maximă importanță pentru viitorul țării. Liderul partidului AUR a făcut o scurtă paralelă cu Ministerul Sănătății, care în 2023 are asigurat al 4-lea cel mai mare buget din România. 23 de miliarde de lei se întreaptă în acest an către Ministerul Sănătății, din bugetul de stat. În schimb, Ministerul Sportului are asigurat un buget de doar 580 de mii de lei.

„Tot a fost plimbat ministerul ăsta al Sportului când erau guverne mai mici ca număr de portofolii. Eu vă zic sincer că l-aș duce în zona Ministerului Sănătății, acolo îl văd, că ține de sănătatea acestei națiuni”, a declarat George Simion, la „Prietenii lui Ovidiu”.

În continuare, liderul AUR a abordat un alt subiect sensibil din zona sportului, și anume problema naturalizării sportivilor, de care s-a plâns recent inclusiv Eduard Novak, ministrul Sportului:

„Încercăm să trișăm, să aducem alergători din Africa să concureze pentru noi… Care e contribuția poporului român?! Niciuna. O să devină echipele naționale tot un fel de echipe de club…

Aș fi preferat mult mai mult să investim în centrele de juniori, să gândim programe pentru susținerea sălilor de fitness.

Am fost împotriva (n.r. – naturălizării lui Mario Camora). Nu mi se pare o echipă națională… N-am nimic cu naturalizarea și nu sunt împotriva naturalizării lui Camora. Dacă stă 5 ani aici, se simte român, dacă a făcut școala aici. Dar să facem import doar așa… Să obținem performanțe nu mi se pare soluția potrivită”, a mai adăugat George Simion, potrivit sursei citate.

Ministrul Eduard Novak, despre naturalizarea sportivilor: „Sunt contra”

Subiectul naturalizării sportivilor începe să ia amploare și în România, iar cu ocazia unei edțiții recente a emisiunii ProSport Live, ministrul Eduard Novak a fost chestionat cu privire la acest aspect.

Referitor la fotbal, poate cel mai urmărit sport din România, situația este în continuare una simplă din acest punct de vedere. Și asta pentru că singurul jucător naturalizat din ultimii mulți ani este Mario Camora, căpitanul celor de la CFR Cluj. Însă, în alte sporturi lucrurile stau radical diferit. Spre exemplu, Eduard Novak susține că aprobat recent legitimarea a opt sportivi cubanezi pentru lotul de judo, situație care nu a fost deloc pe placul său:

„Sunt contra (n.r. aducerii străinilor pentru a face performanță cu loturile naționale). Din nefericire și trebuie să admit că a trebuit să semnez, că deja erau de mult timp semnate toate actele, opt cubanezi pentru lotul de judo. Deci despre ce vorbim? Există o problemă mare în judoul românesc.

Degeaba domnul Gușă iese și mă atacă pe unde apucă, pentru că există o problemă. Adică tu, într-un sport olimpic, nu reușești să ridici cinci, patru sportivi… Alina Dumitru de ce nu este în Federația de Judo? Domnul Vizer de ce a plecat din Federația de Judo? Există o problemă acolo. Deci domnul Gușă degeaba mă atacă că nu mai are… că 40% s-au tăiat din buget. Nu mai sunt rezultate concrete.

Și cu opt cubanezi… Deci asta confirmă că există o mare problemă. Și cubanezii nu ți i-ar da pe cei mai buni ai lor. Și nici nu sunt de încredere, că poate te trezești că ajung acolo să joace meciuri cruciale și… În primul rând, tu trebuie să crești sportivii tăi care sunt loiali și sunt ai tăi”, a declarat Eduard Novak, la ProSport Live.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search