George Simion, președintele AUR, susține protestele profesorilor – VIDEO

Este a doua zi de proteste generale ale profesorilor, iar liderul AUR, George Simion, a transmis un mesaj de susținere a cadrelor didactice. Recent, în programul de guvernare AUR s-a pus în discuție salariile românilor. Partidul AUR a arătat că salariile românilor sunt mici și că acestea trebuiesc crescute până la nivelul european.

Profesorii amenință cu înghețarea anului școlar dacă guvernanții nu le respectă doleanțele. Aceștia cer măriri de salarii și asigurarea de condiții optime pentru procesul de învățare. Momentan, reprezentanții profesorilor nu au ajuns la niciun numitor comun cu guvernanții, iar protestele continuă și marți, 23 mai 2023.

George Simion, președintele AUR, susține protestele profesorilor

Într-o intervenție pe o rețea de socializare, George Simion explică de ce el și partidul AUR susține protestele profesorilor. Acesta arată că un sistem de învățământ prost înseamnă automat o țară prost condusă, iar efectele deja se văd. În încheiere, președintele AUR îi îndeamnă pe toți românii să pună piciorul în prag și să-și ceară drepturile:

” La această oră, profesorii din România intră în grevă generală. De aici, din Parlamentul României, gol la această oră, și parlamentarii sunt în grevă, vreau să transmit un mesaj de solkidaritate și să rog întreaga societate românească să înțeleagă că de felul în care care arată astăzi școala, mâine va arăta țara. Nu este posibil ca profesorii români să fie umiliți și să primească salarii de mizerie pentru că în felul ăsta o să fie și copiii noștri care vor trebui, poate, să ne plătească pensiile mâine. De aceea susțineți protestul profesorilor, fiți alături de ei, sprijiniții, pentru că la cuym au condus Nicu și MMaricel și regimul profesorului Iohannis această țară, toată România ar trebui să fie în grevă. Treziți-vă români, e timpul să punem piciorul în prag și să luptăm cu dictatura.” a explicat George Simion.

Ce prevede programul de guvernare AUR legat de salarii

Primul punct din programul de guvernare AUR se referă la reducerea taxării muncii și inclusiv creșterea salariilor românilor. Punctul face referire la toate salariile, inclusiv cele ale profesorilor.Așadar, conform sursei citate, în primii patru ani de guvernare, AUR promite creșterea salariului minim brut până la suma de 5.000 de lei:

Optimizarea fiscală, simplificare, predictibilitate și debirocratizare a statului. Creștem gradual, în primii patru ani de guvernare, salariul minim brut până la valoarea de 5.000 de lei. Salariul minim brut se va indexa automat cu rata anuală a inflației. Mai mulți bani pentru salariați, mai puține taxe pentru firme. Reducerea drastică a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 de lei din salariul brut. se arată în programul de guvernare. se arată în programul de guvernare AUR.

Așadar, George Simion, președintele AUR susține greva profesorilor, lucru pe care ar trebui să îl facă orice parlamentar, indiferent de culoarea politică. Desigur, parlamentarii din coaliție ar trebui să se gândească la o mărire a salarizării pentru că fără educație, o țară este pierdută!

Sursa: Bzi.ro

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search