George Simion, protest la Bruxelles, în faţa sediului Comisiei Europene: „Trebuie să oprim umilirea românilor”

George Simion a organizat un miting AUR chiar în faţa Comisiei Europene de la Bruxelles. „De la UE, România are numai obligații, nu şi drepturi. Trebuie să oprim umilirea românilor”, a declarat George Simion în exclusivitate la Punctul Culminant, emisiune moderată de Victor Ciutacu la România TV.

George Simion și simpatizanți sau membri ai partidului extremist AUR au protestat, miercuri seară, la Bruxelles, în fața Comisiei Europene, scrie Romania TV. Simion și cei câțiva zeci de manifestanți au strigat lozinci naționaliste: „Ajunge, ajunge umilința!”, „Apărăm România”, „Veniți să ridicăm glasul”.

„E încă lumina aici la Bruxelles. Probabil e mai ieftina decât la noi. Am făcut azi un protest fata de discriminarea românilor în fața Comisiei Europene față de cum am fost tratați cu Schengen, cum sunt tratați românii cu transporturile, agricultura. Nu suntem de mâna a doua, să stăm ore în vămi. Ar trebui să avem beneficiile de apartenența la UE, nu doar obligații”, a mai spus George Simion, în exclusivitate la Punctul Culminant.

„Am văzut legi care ne sunt impuse, dar noi nu facem parte din Schengen. Cu colegii mei de aici am făcut acest protest și alături de Cristian Terheș, care va fi primul pe lista noastră la alegerile europarlamentare. Protestul nostru este pentru discriminarea românilor. Ne mai dau bani să ținem românii departe de agricultura. Suntem plătiți ca sa fim folosiți ca forță de muncă în celelalte state UE. Şi la noi putem creste căpșuni, sparanghel. Putem prospera. Senzația e ca nu se dorește. De asta am venit în fața CE cu 200 de colegi inclusiv din diaspora. E preambulul protestului de sâmbătă, de la Parlamentul României. Prin PNRR se impune privatizarea ultimelor bogații pe care le avem. Scoaterea pe Bursă a Romsilva, Hidroelectrica, Salrom, cineva trebuie să zică că e nu e normal”, a mai spus George Simion.

Președintele AUR, George Simion,  a anunțat un protest al formațiunii sale, pe 6 mai, la București.

Conform acestuia, protestul este motivat de lipsa dezbaterii parlamentare pe legile educației, precum și propunerile legislative, PLX-145, privind înființarea așa-zisului Barnevernet românesc.


„Apelul nostru către români este protesteze împotriva legilor educației. Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis, pentru educația românilor. Identitatea de gen, diversitatea și orice noțiune anti-creștină și anti-națională se caută a fi introduse în aceste legi ale educației, care se doresc a fi promovate în forma lor inițială.

Protestăm vis-a-vis de legile educației, de legile care ar trebui să fie jaloane în PNRR, este ultima noastră formă de a manifesta dezacordul față de cum funcționează acest Parlament, despre cum este eludată dezbaterea parlamentară și facem un apel să ni se alăture, sâmbătă 6 mai, de la ora 16:00. Va fi un marș care va porni de-aici din fața Parlamentului, din zona Izvor, către zona centrală și către Guvern.


Cerem Guvernului Ciucă să retragă de urgență de pe agenda Parlamentului, PLX-145 legat de copiii României, legile educației care vizează, tot așa, viitorul României și să oprească înstrăinarea regiilor autonome și a bogățiilor naturale, administrate de Romsilva, Salrom și celelalte 237 de regii autonome”, a anunțat George Simion în cadrul unei conferințe de presă.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search