În prima zi la Bruxelles, George Simion, europarlamentarul Cristian Terheș și avocatul Gheorghe Piperea au fost prezenți în platoul „Ediției de seară” cu Dinu Criste din Parlamentul European

În prima zi la Bruxelles, George Simion, europarlamentarul Cristian Terheș și avocatul Gheorghe Piperea au fost prezenți în platoul „Ediției de seară” cu Dinu Criste din Parlamentul European.

Întrebat de Dinu Criste: „Suveranist înseamnă antieuropean?”

George Simion a răspuns: Categoric nu! Noi vrem o Europă unită, dar o Europă a națiunilor, nu o Europă federală. Vrem Europa lui de Gaulle, Europa inițială care lăsa libertatea economică și libertatea de circulație a cetățenilor, dar vedem că nu se întâmplă așa. Nu suntem primiți în spațiul Schengen, este primit doar lemnul, gazul și petrolul românesc. Nu este corect atâta timp cât facem parte din aceeași Uniune. Trebuie să fim tratați la fel, nu ca cetățeni de mâna a doua!
Eu cred cu tărie într-o Europă a națiunilor în care decizia să aparțină guvernelor naționale.
Nu avem nimic împotriva unei piețe unice europene, dar să fie libertate de circulație a persoanelor și a mărfurilor pentru toate țările din Uniunea Europeană. Nu e normal ca noi să fim lăsați la coadă, ca noi să nu fim primiți în Schengen, să nu putem beneficia de toate lucrurile care ne-ar face viața mai ușoară. Nu este normal să vină niște birocrați care nu sunt aleși de nimeni să reglementeze capacul de la sticla de plastic, să spună câte doze de vaccin să cumpărăm și la ce preț, să oblige statele membre să includă în alimentație făina de gândaci, să impună o monedă unică la nivelul UE sau o monedă și identitate digitală.”

„Contează în ce fel de proiect dorim să fim. Dacă vorbim despre o Europă a națiunilor suverane, înseamnă că votul unei țări mici sau mijlocii, cum e România e egal cu votul unei țări mari cum e Germania și Franța, în care ți se respectă suveranitatea națională și conlucrezi de la egal la egal cu celelalte națiuni. Dacă vorbim de o federație, intri într-o zonă în care te lași absorbit într-un ocean fără identitate, fără graniță fără nimic și apoi decid alții pentru tine”, a adăugat europarlamentarul Cristian Terheș

La întrebarea adresată de Dinu Criste: „Cât de iminentă este această primejdie de părinte 1, părinte 2?
George Simion a afirmat: „În România nu o să se producă niciodată cât o să fim noi în structurile deliberative și legislativ această idee de părinte 1 și părinte 2. Nu este o uniune culturală în care care trebuie să fim uniformizați. Unul din primele sloganuri pe care le-am văzut la Uniunea Europeană era Unitate în Diversitate, încercând să ne uniformizeze, să ne niveleze exact ca în tezele marxiste, să fim toți la fel. Lăsați-ne așa cum ne-a creat Dumnezeu!”

Cristian Terheș a venit în completare: „Nu există în momentul de față act legislativ, regulament, directivă europeană sau rezoluție trecută prin Parlamentul European. Nu există cel puțin o mențiune în ceea ce privește LGBT, egalitate de gen. Teme importante de discutat ar fi: suveranitatea energiei, gazului, pacea din Europa, etc,. Toate aceste politici publice europene nu au scopul de a salva planeta, de a ajuta oamenii, ci de a schimba comportamentul. Să te schimbe de la obiceiurile și tabieturile pe care el ai spre alte obiceiuri.”

Distribuie articolul pe Social Media
Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Cele mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x