AUR cere demisia imediată a guvernului Cîțu

Indicațiile din evaluarea Comisiei Europene, care a returnat încă o dată Planul Național de Redresare și Reziliență depus de Guvernul României, constituie o dovadă incontestabilă a incompetenței și imposturii cabinetului condus de Florin Cîțu, fapt care poate afecta iremediabil procesul redresării economico-sociale a României în urma pandemiei de COVID-19. Situația reconfirmă încă o dată lipsa totală a unui consens transpartinic național, cerut în mod explicit de Comisia Europeană, în condițiile în care Guvernul a refuzat să supună PNRR unei dezbateri reale pentru a fi votat în Parlamentul României de către toți actorii politici ai forului legislativ suprem al țării.

Reamintim că Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat ferm pentru o dezbatere și un vot în Parlament acordat acestui plan, înainte de a fi prezentat Comisiei Europene. „Îmi pot pune întrebarea dacă nu cumva PNRR a fost deliberat transmis la Bruxelles în această formă jalnică, plină de erori flagrante, parcă anume gândite pentru a nu servi României și chiar a trăda interesul național. Îi cer președintelui Klaus Johannis să își asume partea sa de vină pentru ceea ce pare a fi cea mai mare ratare a guvernului său”, a spus copreședintele AUR, Claudiu Târziu.

„Alianța pentru Unirea Românilor respinge cu fermitate acest plan haotic, care nu urmărește altceva decât îmbogățirea clicii penelisto-useristă și subjugarea intereselor românești, în folosul unor interese străine de neam. Alături de toți oamenii cinstiți din țara asta, ne opunem categoric pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești”, a declarat și copreședintele George Simion.

De altfel, printr-o scrisoare deschisă semnată de ambii copreședinți și adresată Comisiei Europene la 2 iunie 2021, Alianța pentru Unirea Românilor a semnalat doamnei Ursula von der Leyen, președintele Comisiei, faptul că lipsa totală de transparență a Guvernului și de colaborare cu Parlamentul în ceea ce privește PNRR încalcă nu doar statul de drept, dar și principiul separației puterilor în stat, esențial în orice democrație funcțională.

Alianța pentru Unirea Românilor solicită demisia urgentă a Guvernului, înainte ca amatorismul acestui cabinet condus de Florin Cîțu să aducă prejudicii chiar mai grave și ireversibile pentru statul român și cetățenii săi.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.