Deputați AUR la Biroul de Migrație și Azil: Anulați interdicția lui George Simion! SIS-ul lui Plahotniuc și Dodon au încălcat legea

Ciprian Ciubuc, Andrei Hangan și Boris Volosatîi, deputați AUR în Parlamentul României și cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat o vizită la Biroul de Migrație și Azil din Chișinău, pentru a afla situația solicitării lui George Nicolae Simion cu privire la interdicția aplicată ilegal de către regimul Igor Dodon/Vladimir Plahotniuc.

„George Nicolae Simion este cetățean român și are dreptul ca orice alt cetățean de reprezentare. A fost o discuție oficială. Activitatea unui parlamentar nu se rezumă doar la legiferare ci și reprezentare, poporul român exercitându-și suveranitatea prin aleși. Asupra lui George Nicolae Simion s-a comis un abuz și românii trebuie să se bată uniți pentru drepturile lor naționale sau internaționale.

A fost o întâlnire constructivă. Ni s-a reconfirmat că decizia a fost luată ca urmare a unei recomandări făcute de SIS în mandatul președintelui Igor Dodon. Lui George Nicolae Simion nu i s-au prezentat motivele interdicției, doar s-a citat la general un articol de lege. Acest lucru pentru că motive nu sunt. Reprezentanții instituției ne-au confirmat însă că aceasta este una autonomă iar deciziile sunt luate de instituție, SIS-ul doar a emis un raport cu o recomandare imperativă.

Folosirea instituțiilor statului de factorul politic sau infracțional este deja o obișnuiță. Cineva, o persoană, a abuzat de funcția ce o deținea la un moment dat pentru a obține foloase pentru un grup. Ni s-a confirmat faptul că președinția le-a direcționat o cerere de soluționare însă termenul de 30 de zile nu a fost atins. Biroul de Migrație și Azil va reanaliza situația existentă și noi sperăm ca noul regim de la Chișinău să nu mai vadă în promovarea pașnică a unirii o amenințare, fiind un drept firesc ce decurge din dreptul internațional.”, a declarat deputatul AUR Ciprian Ciubuc pentru 10TV.md.

Sursa: Timpul.md


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.