B1TV: George Simion (AUR): Coronavirusul, o provocare pentru întreaga omenire, dar o să treacă. Facem un apel la calm și responsabilitate către mediul politic și societate

Alianța pentru Unirea Românilor a lansat joi un apel către autorități, mass-media și românii din țară, dar și din diaspora referitor la Covid-19, noul coronavirus ce a provocat circa 2.800 de decese la nivel global, îmbolnăvind alte peste 82.500 de persoane.

Gripa care astăzi cutreieră lumea reprezintă o provocare pentru întreaga omenire, dar în cele din urmă o să treacă. Facem un apel către factorii politici, să dea dovadă de calm și de responsabilitate, dar și către societate – să nu ne își dea frâu liber imaginației și să răspândească propaganda, de multe ori, de inspirație de la Kremlin. Îi îndemnăm pe românii aflați peste hotare, în calitatea noastră de partid care reprezintă diaspora, să asculte sfaturile și indicațiile autorităților din statele în care trăiesc, fie Spania, fie Italia sau Marea Britanie, și să transmită mai departe numai informații verificate”, a declarat George Simion, copreședintele AUR, în cadrul unei conferințe de presă.

Nu în ultimul rând, unionistul a lansat și „un apel către presă”.

Avem prea multe știri senzaționale, prea multe clickbait-uri, prea multă panică provocată de televiziunile noastre. Să înțelegem că e un subiect delicat, să nu inducem panica în societate. O să treacă și această criză, e o criză serioasă, pe care trebuie să o tratăm serios. Totodată, noi știm care sunt realitățile, avem prieteni, cunoscuți care lucrează la Institutul de Boli Infecțioase «Matei Balș», știm că există mai multe cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. E bine ca autortitățile să nu se erijeze într-un modelator al opiniei publice. E bine ca autoritățile să nu lase loc de îndoieli. Fiți sinceri cu populația și spuneți adevărul, e cea mai bună strategie de comunicare! Altfel, veți da naștere unor teorii ale conspirației! Avem nevoie de un guvern plin, responsabil pentru faptele sale. Dacă nu puteți genera astfel de lucru, vom găsi în altă parte politicieni și parlamentari. Tocmai de aceea am constituit Alianța pentru Unirea Românilor”, a conchis George Simion.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.