George Simion: PNL, USR și UDMR se pregătesc să acapareze toate pârghiile puterii. Se urmărește politizarea televiziunii și radioului public

George Simion trage un semnal de alarmă cu privire la politizarea televiziunii și a radioului public, ultimele instituții care încă nu erau acaparate de actuala putere, alături de Avocatul Poporului. Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-au reunit, joi, pentru a dezbate rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune.

Liderul AUR afirmă că aceste întruniri au un singur scop, și anume demiterea actualei conduceri și numirea unei conduceri interimare. Actuala coaliție de guvernare se grăbește să preia și această ultimă pârghie de putere. Potrivit informațiilor, PNL și USR vor să numească mai mulți șefi, prin urmare funcţiile de director general de cel de preşedinte al Consiliului de administraţie al televiziunii și radioului public vor fi separate.

Convocarea comisiilor de cultură pe repede înainte ca să demită conducerea radioului și televiziunii publice, nu pentru că s-au înțeles în comisie pentru numele următorilor conducători, ci pentru a politiza și instala haosulul. Vor demite actuala conducere și vor instala un interimat care, ca orice interimat, dăunează. Se grăbesc să ia și această pârghie de putere. Nu asta s-a promis în campania electorală, cei de la USR puneau că anumite instituții nu trebuie politizate, însă noi simțim că s-a politizat tot. A mai rămas televiziunea, radioul public și avocatul poporului”, a declarat George Simion într-un briefing de presă despre activitatea parlamentară a partidului AUR.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.