Cerem anularea stării de alertă! Este în vigoare doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achizițiilor medicale

În cadrul unei conferințe de presă, miercuri, liderii Alianței pentru Unirea Românilor – deputatul George Simion și senatorul Claudiu Târziu – au oferit lămuriri cu privire la pozițiile partidului față de subiecte intens dezbătute în spațiul public.

Între altele, AUR cere anularea stării de alertă, întrucât ar fi neconstituțională. Avocatul Silvia Uscov a sesizat Curtea Constituțională în acest sens, iar partidul AUR susține cu argumente această sesizare.

„Mâine [20 mai 2021] se va judeca la Curtea Constituțională, începând cu ora 9:00, sesizarea făcută de doamna avocat Silvia Uscov legată de neconstituționalitatea legii 55 din 2020 în integralitatea ei. Suntem convinși că argumentele sunt de partea dreptății și această lege este neconstituțională. În acest sens, am depus și noi un amicus curiae legat de neconstituționalitatea stării de alertă.

Cerem anularea stării de alertă și credem că va fi declarată neconstituțională această stare de alertă care niciodată, până acum, nu a fost atacată în integralitatea ei la Curtea Constituțională. (…)

Credem că starea de alertă bazată pe legea 55/2020 este neconstituțională, asta am tot spus. Măsurile de relaxare așa-spuse din ultima perioadă vin și în urma acestui proces la Curtea Constituțională.

S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale românilor. După cum știm, această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României pe cale legislativă, deci fără control parlamentar. Nu a existat procedura de confirmare a Parlamentului ca în cazul stării de urgență.

De aceea, mâine la Curtea Constituțională se va face dreptate și starea de alertă, care încă este în vigoare, deși noi credem că situația sanitară nu o mai impune și credem că starea de alertă este în vigoare doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achizițiilor medicale. Va fi declarată neconstituțională această stare de alertă și terminăm cu acest coșmar.

Noi, AUR, ne asumăm că nu vom mai ajunge niciodată la cazurile în care drepturile și libertățile fundamentale să fie îngrădite și libertățile principale, de la libertatea de circulație până la libertatea și dreptul fundamental la educație să fie încălcate.”, a declarat George Simion.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită aici

Sursa: R3Media.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.