George Simion: „AUR nu a încasat niciun ban din subvenţia de la stat. Vrem să construim un spital, dar ne trebuie de la domnul Cîţu o prevedere legislativă, ca să nu ne ancheteze DNA”

Copreşedintele AUR, George Simion, a fost invitatul lui Victor Ciutacu, în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a discuta despre relansarea economică, anunţată în repetate rânduri de premierul Florin Cîţu, şi despre PNRR.

George Simion a declarat în exclusivitate la România TV că majoritatea exploatărilor miniere din România vor fi, în cel mai scurt timp, ori închise, ori înstrăinate, astfel că ţara noastră va ajunge să depindă de importuri din ce în ce mai mult, chiar şi în domeniul energetic.

„Angajati in tara doar la companii din strainatate. Pentru ca asa vor lucra multi dintre transportatori. Voi fi vineri la Suceava, unde transportatorii acuza ca se va mari pretul pe km de 10 ori in urma PNRR-ului. Pana acum ei munceau la firme romanesti in toata Europa. Acum se vor angaja la firme detinute de patroni romani, dar cu sediul in Franta, Germania.

Astazi, la mina Baita din Bihor, s-au blocat in subteran 10 angajati si directoarea. Avem acolo o companie care exploateaza calcar. Pierdem si cupru, care este o resursa foarte importanta, pentru ca deja pretul a crescut de la 3-4.000 de euro pe tona, la 10.000 de euro si se preconizeaza ca pana in 2025 va ajunge la 20.000 de euro pe tona.

Avem o mina, mina Crucea, de la Suceava, mina de uraniu, care ajunge la Cernavoda, la centrala. In momentul asta, romanii sunt in imposibilitatea de a exploata bogatiile solului si subsolului. Cate gatere mai avem noi acum? Dintr-un gater traia si familia care il avea, mai avea si angajati, mai traiau cateva persoane pe langa. Acum au venit fabricile austriece, care au monopol. Tot romanul da lemnul la fabricile austriece.

In 2021, guvernul Citu distruge locurile de munca, se imprumuta si foloseste banii la ce? La consultanta. Pentru pregatirea unui om, platim 133.000 de euro. Probabil il invata fizica cuantica, altfel nu pot sa-mi explic”, a spus George Simion la Romania TV.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.