George Simion: Colegii noștri care fac campanie în Basarabia sunt blocați de soldați ruși la intrarea în Tighina

Deputatul George Simion, lider AUR, a venit cu o reacție după incidentele petrecute la pretinsa graniță de pe Nistru, acolo unde reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova au fost blocați și agresați de milițienii din regiunea transnistreană.

„ALERTĂ! Colegii noștri care fac campanie în Basarabia sunt blocați de soldați ruși la intrarea în Tighina. Nu pot face campanie în zone unde sunt secții de vot, nu li se permite să primească apă sau mâncare. Situația e extrem de gravă!”, a subliniat George Simion, co-președinte AUR.

Menționăm că reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor și-au petrecut noaptea în corturile instalate lângă autocarul formațiunii, blocat în după amiaza zilei de 23 iunie 2021, de milițienii din regiunea transnistreană, la punctul de control ce separă orașul Varnița din raionul Anenii Noi de Tighina.

Noaptea separatiștii au recurs la îmbrânceli și au încercat să împiedice unioniștii să protesteze, iar spre dimineață aceștia au devenit și mai obraznici, agresând câțiva deputați din Parlamentul României. Totodată, la autocarul staționat înainte de așa-zisa „vamă transnistreană” au fost aduși ofițeri ruși care nu permit accesul la apă, hrană sau toaletă.

AUR solicită două lucruri: fie să se permită accesul în regiunea transnistreană pentru ca formațiunea să poată face campanie electorală conform legislației în vigoare, fie așa-numitele autorități nerecunoscute de la granița ilegală să ofere un document scris în care să fie motivat clar refuzul de intrare, pe care formațiunea să îl pună la dispoziția Comisiei Electorale Centrale, dar și a tuturor observatorilor internaționali responsabili de soluționarea conflictului transnistrean.

Sursa: Info Prut


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.