AUR acuză că Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova încearcă, în mod ilegal, să scoată partidul din cursa pentru parlamentare

Partidul AUR acuză că Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova încearcă prin mijloace ilegale să scoată Alianţa pentru Unirea Românilor din cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În acest sens, AUR solicită preşedintelui Maia Sandu demiterea directorului SIS Alexandru Esaulenco pentru imixtiune în procesul democratic al alegerilor.

Într-o adresă transmisă de SIS Comisiei Electorale Centrale, instituţia dezinformează şi reclamă încălcări ale legislaţiei electorale de către partidul AUR, susţinând că în campania electorală derulată de AUR ar fi implicate persoane care nu au cetăţenia Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă.

Alianţa pentru Unirea Românilor precizează că cetăţenii implicaţi în campanie sunt membri ai partidului AUR pe ambele maluri de Prut, că o bună parte dintre aceştia candidează pe lista electorală şi că prin demersurile sale, SIS încearcă restrângerea drepturilor politice a circa un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova din România şi UE cu dublă cetăţenie.

„Directorul SIS Alexandru Esaulenco comite un abuz în funcţie folosind instituţia de forţă pe care o conduce în scopuri politice. Subordonat al lui Igor Dodon, apropiat al lui Vladimir Voronin şi responsabil inclusiv de interdicţia aplicată lui George Simion, directorul SIS utilizează banul public pentru a intimida un partid politic înscris în cursa electorală. AUR se află în creştere în sondaje şi pentru că va intra în Parlamentul de la Chişinău deranjează anumite calcule politice ale sistemului”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR.

Sursa: News.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.