George Simion (AUR) cere încetarea stării de alertă: Avem doar 60 de cazuri de covid pe zi!

George Simion (co-președinte AUR) a declarat că este în dezacord cu decizia Guvernului Cîțu de a prelungi starea de alertă, în condițiile în care sunt doar câteva cazuri de infectare cu coronavirus în țară.

Într-un dialog cu susținătorii săi pe facebook, George Simion i-a cerut premierului Florin Cîțu să nu mai prelungească starea de alertă.

„Domnule Florin Cîțu, lăsați campania electorală și nu mai prelungiți starea de alertă, avem doar 60 de cazuri de covid pe zi”, a spus Simion în direct.

Declarațiile liderului AUR vin în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU ) a recomandat Guvernului prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Principala modificare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândiri COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Printre altele, se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă sau în alte zone cu potenţial de aglomerare.

Sursa: R3media


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.