George Simion (AUR): „Trebuie să oprească vaccinarea pentru copii. Medicii sunt înspăimântați”

George Simion, deputat AUR, a declarat miercuri, în direct la România TV, că intenţia guvernanţilor de a obliga cadrele medicale să se vaccineze încalcă Constituţia. Mai mult, copreşedintele AUR se opune vaccinării copiilor, având în vedere că unele ţări din Europa au oprit acest demers.

George Simion (AUR) a criticat în termeni duri posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie, aşa cum s-a propus, de exemplu, în Franţa. Deputatul a mărturisit că nu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

„Nu are voie Guvernul, nu este constituţional. E împotriva tuturor drepturilor elementare ale omului şi cu siguranţă ne vom opune, aşa cum ne-am opus. Suntem singura forţă politică care se împotriveşte vaccinării oligatorii.

În momentul acesta, eu ca cetăţean nevaccinat nu pun în pericol viaţa unui cetăţean vaccinat. Asta nu spun domnul Macron şi ciracii lui din România, Dan Barna şi Dacian Cioloş. Am văzut că domnul Cioloş a cedat presiunilor şi s-a vaccinat”, a declarat George Simion (AUR), în direct la România TV.

De asemenea, copreşedintele AUR a catalogat vaccinarea copiilor drept o „idioţenie”.

„AUR a fost primul partid care a denunţat această idioţenie de a vaccina copiii între 12 şi 16 ani. Statistic au o rată de morbiditate de 0. Nu e cazul. Au arătat cercetătorii canadieni şi americani.

Trebuie să oprească vaccinarea pentru copii, pentru că faci miocardită, pericardită. Există cazuri şi multe ţări din Europa au oprit vaccinarea pentru adolescenți”, a mai precizat George Simion.

Mai mult, deputatul AUR a contestat decizia Ministerului Sănătăţii care obligă cadrele medicale să-şi plătească testele pentru depistarea COVID-19 în cazul în care aleg să nu se vaccineze.

„Ne scriu foarte multe cadre medicale. Sunt înspăimântate de faptul că sunt obligate. Le-a spus ministrul Sănătăţii că din septembrie îşi plătesc singuri testele. Nu e un şantaj, îţi pierzi locul de muncă, pentru că nu îţi poţi plăti din trei în trei zile testul rapid”, a mai spus George Simion.

Sursa: Romania TV


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.