Partidul care nu cedează: Îi cere lui Lucian Bode să introducă în cărţile electronice de identitate menţiunea privind sexul persoanei şi tricolorul

AUR cere Ministerului Afacerilor Interne (MAI) “să-şi respecte promisiunea” de a introduce în noile cărţi electronice de identitate menţiunea privind sexul persoanei şi tricolorul românesc, menţionând că prin utilizarea termenului de ‘gen’ MAI “încalcă o serie de acte normative”.

“AUR solicită MAI să-şi respecte promisiunea făcută în faţa cetăţenilor români şi să introducă în noile cărţi electronice de identitate menţiunea privind sexul persoanei şi tricolorul românesc, la fel ca în cărţile de identitate simple. Ministrul Lucian Bode a afirmat ieri că “toate părţile interesate” au agreat că pe cartea electronică de identitate, ca document de călătorie, să figureze steagul UE, în centru România şi stema României, iar menţiunea să fie cu privire la genul persoanei. Cele două ar fi “teme false””, precizează marţi AUR, într-un comunicat de presă.

În opinia AUR, prin utilizarea termenului de ‘gen’, MAI “încalcă o serie de acte normative”.

“Nu, domnule ministru Bode, acestea nu sunt teme false. A introduce tricolorul românesc în cartea electronică de identitate nu este o temă falsă, de vreme ce în Franţa şi în Cipru acest lucru a fost posibil. A face referire la sexul biologic al persoanei nu este o temă falsă, ci o obligaţie legală. Prin utilizarea termenului de “gen”, MAI încalcă o serie de acte normative”, susţine deputatul George Simion, copreşedinte AUR.

Sursa: stiripesurse.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.