George Simion: Florin Cîțu, o nouă cedare în fața Budapestei. Guvernul de la București nu luptă pentru drepturile românilor din Ucraina

George Simion l-a criticat în termeni duri pe prim-ministrul Florin Cîțu pentru că nu a luat atitudine la Summitul din Crimeea, unde președintele Ungariei, János Áder a comparat anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia cu Tratatul de la Trianon.

„E o atitudine agresivă și revanșardă a Ungariei, cu care ne-am obișnuit. E suficient să vedem politica pe care o duc în Transilvania ca să vedem obiectivele pe care le au. Trebuie să le amintim vecinilor noștri că Trianonul a fost un tratat de pace. În schimb, anexarea Crimeii a fost un act agresiv, nerecunoscut internațional”, a explicat Simion într-o intervenție telefonică la B1TV.

Liderul AUR a precizat că, în opinia sa, mai grav este faptul că premierul Cîțu nu ia atitudine și nu cere respectarea drepturilor celor 500.000 de români care încă se află pe teritoriul statului ucrainean. Această importantă comunitate istorică nu a fost niciodată apărată de către autoritățile de la București în ultimii 30 de ani. Ori, cum să ne respecte Budapesta, dacă politicienii noștri nu luptă pentru acești români?

„Problema e ce face premierul nostru, care nu ia atitudine, care nu învață nimic de la președintele Ungariei; pentru că noi avem 500 000 de români în actualul stat ucrainean, iar aceștia nu sunt apărați de către Guvernul de la București. Asistăm la nouă cedare pentru Nordul Bucovinei pentru Ținutul Herța și o trădare pe care permanent autoritățile de la București o au față de această problematică.

Cîțu demonstrează că nu are această chestiune în agendă. De când este președinte Klaus Iohannis nu s-a pus deloc problema școlilor românești, a bisericilor românești și a drepturilor românilor din Ucraina”, a mai spus George Simion.

Sursa: 60m.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.