EXCLUSIV | George Simion, nimicitor cu planul Guvernului de a impune restricţii pentru nevaccinaţi. „Au încercat să-i intimideze. E o uriaşă afacere prin care România se va îndatora şi mai mult”

George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, vineri, în direct la România TV, că premierul Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei au încercat “să-i intimideze” pe românii care nu s-au vaccinat până în prezent. Parlamentarul a subliniat că “nu poate fi impusă nici vaccinarea şi nici testarea dacă atât cadrele medicale, cât şi cadrele didactice şi ceilalţi bugetari nu sunt de acord”.

Deputatul AUR, George Simion, a contestat măsurile anunţate de premierul Cîţu prin care guvernanţii vor să gestioneze începerea anului şcolar, pe fondul pandemiei de COVID-19. Copreşedintele AUR a precizat că atât vaccinarea anti-COVID, cât şi testarea nu pot fi impuse în rândul bugetarilor, câtă vreme aceştia nu sunt de acord.

„Astăzi s-a întâlnit domnul Cîţu cu domnul Cîmpeanu şi doamna Mihăilă. Au încercat să-i intimideze cumva pe cei care nu s-au vaccinat.

Noi suntem de partea românilor, fie că sunt vaccinaţi sau au decis ca niciodată să nu se vaccineze. Nu poate fi impusă nici vaccinarea şi nici testarea dacă atât cadrele medicale, cât şi cadrele didactice şi ceilalţi bugetari nu sunt de acord.

Este un drept vaccinarea. Nu este o obligaţie. Totodată, vaccinarea este voluntară, aşa trebuie să rămână”, a declarat George Simion, la România TV.

George Simion, nimicitor cu planul Guvernului de a impune restricţii pentru nevaccinaţi după modelul altor state europene. „Este o minciună”

Întrebat dacă România va aplica măsuri de restricţie, similare celor aplicate în alte state europene, George Simion a afirmat că astfel de măsuri nu pot fi impuse cât timp nu au existat consultări cu sindicatele din sistemul bugetar.

„Este o minciună. Cu toţii avem cunoştinţe, rude, prieteni plecaţi peste hotare. Regulile aplicate în România anul trecut au fost între cele mai dure. De când a intrat AUR în Parlament, au fost mult mai atenţi când încălcau legea.

Vor să o încalce în continuare prin aceste intimidări. Nu pot fi impuse nici testele, nici vaccinarea, atâta timp cât oamenii nu vor. Sindicatele din sistemul bugetar n-au fost consultate cu privire la aceste măsuri”, a mai spus copreşedintele AUR.

George Simion (AUR): „Vaccinarea nu este o obligaţie”

De asemenea, George Simion a fost întrebat dacă este posibil ca în România să fie aplicate măsuri precum în Italia unde medicii care nu se vaccinează riscă desfacerea contractului de muncă.

„Noi avem un cadru constituţional care asigură libertatea de alegere. Ori, în momentul în care chiar şi o persoană vaccinată poate transmite mai departe boala, nu este normal ca autorităţile române să abuzeze.

Libertatea e un drept garantat de Constituţie, liberăţile şi drepturile fundamentale nu sunt negociabile”, a mai spus George Simion.

George Simion spulberă campania de vaccinare: „E o uriaşă afacere prin care România se va îndatora şi mai mult şi ţinta este de fapt sărăcirea ţării”

Mai mult, copreşedintele AUR este de părere că stimularea campaniei de vaccinare este „o mare afacere”, cât timp în Israel, unde majoritatea populaţiei este imunizată, au reapărut mii de cazuri de COVID-19.

„E o mare afacere în primul rând şi după aceea motiv de speculaţii politice. Aş întreba de ce a trebuit să cumpărăm 120 de milioane de doze, atât timp cât nici dozele actuale nu le-am consumat, atâta timp cât au fost donate. Ultima donaţie pe care România a făcut-o este către Coreea de Sud.

Ştiu că Coreea de Sud nu are PIB mai mic decât al nostru şi se numără printre ţările defavorizate ca să ajungem să donăm noi doze de vaccin acolo.

E o uriaşă afacere prin care România se va îndatora şi mai mult şi ţinta este de fapt sărăcirea ţării noastre şi ca alţii să beneficieze de bogăţiile ţării noastre şi să nu mai fim o ţară suverană.

Nu vom mai fi stăpâni la noi acasă. Gradul de îndatorare a României va ajunge la 60%, moment în care nu mai suntem propriii noştri stăpâni. Suntem la 55% în momentul acesta prin strădaniile acestui Guvern început de domnul Orban şi continuat de Cîţu”, a conchis George Simion.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.