George Simion: Votăm orice demers ce are ca finalitate debarcarea Cabinetului Cîţu, nu doar a lui Florin Cîţu

AUR susţine orice demers care are ca finalitate “debarcarea Cabinetului Cîţu”, dacă moţiunea de cenzură pe care a iniţiat-o nu va trece, a declarat, duminică, la Prima TV, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR.

“Semnăm, votăm orice demers care are ca finalitate debarcarea Cabinetului Cîţu, nu doar pe Florin Cîţu. Nu ştiu dacă rămân ceilalţi, eu văd că s-au creat nişte falii care pot fi ireconciliabile, după aia trebuie să apară iar în faţa Guvernului. Nu văd cum n-ar trece o astfel de moţiune de cenzură dacă nu pactizează şi pe faţă PSD-ul”, a precizat Simion.

Întrebat cum crede că se va rezolva actuala criză politică, Simion a afirmat că AUR îşi doreşte un guvern de uniune naţională, conform ponderii din Parlament, sau alegeri anticipate. El a respins ca variante refacerea coaliţiei sau un guvern minoritar sprijinit de PSD.

“Nu ne dorim, nu e bine pentru ţară niciuna dintre cele două variante. Noi ne dorim guvern de specialişti. Eventual, conform ponderii din Parlament, un guvern de uniune naţională. Dacă acest lucru nu este posibil şi Klaus Iohannis se încăpăţânează să nu discute cu nimeni doar să facă cum vrea el, alegeri anticipate (…). Eu aş miza pe o mare majoritate, dacă nu pe toţi parlamentarii noştri, că vor vota şi sunt dispuşi să facă pentru binele României alegeri anticipate cu o nouă majoritate parlamentară, care să corespundă voinţei românilor”, a susţinut Simion.

Sursa: Agerpres


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.