George Simion pentru Euronews: PSD și PNL, continuatorii regimului monopartid în România de azi. Nu vor rezista mai mult de câteva luni la guvernare

În contextul în care PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților naționale au început marți, 9 noiembrie, consultările pentru formarea unei majorități parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern, copreședintele AUR George Simion a declarat pentru Euronews că un Guvern PNL-PSD reprezintă o prelungire a regimului monopartid care a condus România până în 1989.

Simion a subliniat că, în opinia sa, PNL și PSD n-au încât să-și facă iluzii că guvernul astfel format va rezista șapte ani. În fapt, s-ar putea să nu reziste mai mult de câteva luni.

Prima întâlnire PNL – PSD pentru negocierea unui guvern PNL-PSD-UDMR are loc astăzi la Parlament. Discuțiile au loc după ce liderii PNL au votat luni seara, în ședința Biroului Politic Național, pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD. Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că alianța dintre PSD și PNL ar trebui să dureze cel puțin până în 2024.

Sursa: 60m.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.