George Simion se gândeşte să candideze la preşedinţia României. E anunţul momentului în politică

La începutul lunii noiembrie, George Simion a început să strângă semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Deși susține că în acest moment nu ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, George Simion nu exclude această variantă dacă i se va cere. „Nu mă dau în lături dacă nu o să aibă cine să ducă lupta”, a declarat președintele AUR.

George Simion se gândește să candideze la președinția României

După ruperea coaliției de guvernare dintre PNL și USR, George Simion a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. Pentru ca demersul său să aibă șanse de reușită trebuie să strângă semnături de la cel puțin o treime din numărul total al parlamentarilor.

George Simion spune că speră ca preșesintele Klaus Iohannis să nu stea la Cotroceni până la finalul mandatului, în 2024. De asemenea, liderul AUR susține că scopul său politic nu este să ajungă preşedintele României, dar nici nu exclude această variantă dacă situația o va impune şi colegii îi vor cere acest lucru.

„Sunt oameni mai potriviți ca mine că să fie preşedintele României. De asta am creat AUR, că să propunem oameni valoroși în funcţii publice. Pentru prezidențialele din 2024 …sau poate mai devreme dacă îl demitem pe Iohannis, o să venim cu propuneri de oameni valoroși ai României. Nu mă dau în lături dacă nu o să aibă cine să ducă lupta. Mai e cale lungă și o să ducem discuții cu oameni mai potriviţi decât mine să ocupe funcţia asta”, a declarat George Simion la România TV.

Ce spune Victor Ponta despre George Simion

Fost candidat la președinția României în 2014, scrutin pe care l-a pierdut în fața lui Klaus Iohannis, crede că George Simion are șanse să ajungă în turul doi la alegerile din 2024, dacă se va hotărî să candideze.

„PSD are 2-3 candidaţi, la PNL Ciuca, că doar nu vine Cîţu, şi sigur George Simion, care va ajunge în turul 2, pe modelul Vadim Tudor 2000. Problema e ce facem până în 2024”, a spus Victor Ponta.

Înființat în septembrie 2019, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a apărut pentru prima dată pe listele electorale pentru Parlamentul României. AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu. Partidul a intrat în Parlament cu un scor de aproximativ 10%.

Sursa: impact.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.