George Simion: “Trebuie să apărăm Europa de cancel culture şi ameninţarea ideologiei neo-marxiste” / Liderul AUR, intervenţie la o televiziune de Polonia

  • Liderul AUR, George Simion, a fost invitat la postul de televiziune polonez TVP World, în cadrul emisiunii lui Michal Rachon.
  • Acesta a discutat despre summit-ul partidelor conservatoare europene de la Madrid, care se opun curentului neo-marxist şi postmodern.
  • Prezentatorul a avut cuvinte de laudă la adresa AUR, menţionând rezultatele spectaculoase de la alegerile parlamentare din 2020 şi sondajele care dau partidul drept a doua forţă politică din România în acest moment.

Prima întrebare adresată de către prezentator a fost legată de viziunea sa cu privire la deviza summit-ului conservator de la Madrid “Apărăm Europa” şi care sunt ameninţările cu care continentul se confruntă. George Simion a răspuns că o mare problemă o reprezintă “birocraţii de la Bruxelles” şi ameninţarea ideologiei neo-marxiste asupra unei Europe Unite. “Acesta este motivul pentru care trebuie să apărăm Europa împotriva mişcărilor precum <<cancel culture>> de exemplu, care vor să ne distrugă originile istorice şi identitatea” a declarat coliderul AUR.

Întrebat de ce partidele conservatoare devin din ce în ce mai puternice în centrul şi estul Europei, George Simion a răspuns că Polonia şi România au multe lucruri în comun, ambele ţări experimentând regimuri totalitare comuniste. “De aceea nu ne dorim iar ideologii de stânga sau neo-marxiste care să rupă identitatea naţională. Vrem o Europă Unită, dar vrem şi să ne păstrăm identitatea naţională”.

Moderatorul a spus că ţările vestice nu pot să înţeleagă ororile comunismului şi l-a rugat pe George Simion să dea o definiţie a postcomunismului în România şi Europa Centrală şi de Est. “Postcomunism înseamnă corupţie, distrugerera statelor (…) şi colonialism pentru că state mai puternice şi companii multinaţionale ne-au cumpărat fabricile şi resursele, iar noi am ajuns să muncim în străinătate din cauza sărăciei” a răspuns George Simion.

Liderul AUR a discutat şi despre disputa dintre Comisia Europeană şi Polonia cu privire la independenţa justiţiei. La final, George Simion a vorbit despre ideea creării unui stat federal european, declarând că în România nu este populară o astfel de idee. “70% dintre români nu îşi doresc un stat federal. Vrem să ne păstrăm suveranitatea naţională”.

Sursa: mediafax.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.