George Simion, reacție pe pagina lui Klaus Iohannis: Nu ai fost niciodată la românii din Cernăuți, privați de drepturile elementare la Școală și Biserică în limba română

Liderul AUR, George Simion, a reacționat pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a condamnat, cu fermitate, recunoașterea de către Vladimir Putin a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk.

George Simion îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu a fost niciodată la românii din Cernăuți, care sunt privați de drepturile elementare la Școală și Biserică în limba română.

Ieșirea lui Klaus Iohannis la adresa lui Vladimir Putin:

„România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Lugansk, părți componente ale Ucrainei. Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. Rusia încalcă obligațiile care îi revin în calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk și amenință, prin acțiunile sale, pacea și securitatea globale. România își reafirmă susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și va acționa în coordonare cu partenerii și aliații săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite. Comunitatea internațională trebuie să sancționeze ferm, imediat și fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei!”.

Reacția lui George Simion:

„Foarte bine că te-ai trezit din somnul cel de moarte dar vezi că 7 ani nu ai zis că în străbuna cetate Tighina, a voievodului Ștefan cel Mare, avem trupe de ocupație…

Bașca nu ai fost niciodată la românii din Cernăuți, privați de drepturile elementare la Școală și biserică în limba română”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.