George Simion: AUR susține construcția de hidrocentrale în regim de urgență! USR e împotriva românilor

Momente încinse au avut loc în Parlamentul României, acolo unde se dezbate proiectul de lege pentru deblocarea hidrocentralelor finalizate în proporție de 90%. Mai multe asociații străine, apropiate de USR, au dat în judecată statul român și au obținut amânarea autorizațiilor datorită prevederilor din lege mult prea restrictive.

La solicitarea AUR, s-a luat în vedere modificarea procedurilor de autorizare, astfel încât să existe posibilitatea emiterii unor noi autorizații care să respecte prevederile. USR susține că ne vom lua amenzi din cauza acelor hidrocentrale construite în proportie de 90% pentru că aduc prejudicii mediului.

George Simion, liderul opoziției, susține contrariul, deblocarea acestor hidrocentrale finalizate în proporție de 90% va conduce la reducerea costului de energie pentru populație. Aceste investiții sunt blocate de zeci de ani, iar România trebuie să își asigure o independeță energetică având în vedere contextul geopolitic.

Este rușinos să ai proiecte de zeci de milioane de euro și începute de 30 de ani, dar blocate până în ziua de astăzi.

„Românii nu au ce mânca, românii nu își pot plăti facturile, iar USR vine și ne spune că nu putem să terminăm hidrocentralele, deoarece nu vom mai avea aer și vom avea găuri în stratul de ozon. Găurim stratul de ozon cu o hidrocentrală? Ce ați învățat voi la ONG-urile străine nu este valabil în practică.

ONG-ul din Germania care a blocat hidrocentralele de pe Jiu avea un reprezentant. Instanțele de judecată la care vă referiți au luat în vedere un apel făcut de un ONG din Germania reprezentat de un băiat, numit Mihai Goțiu. Cu siguranță îl cunoașteți pentru că este membru USR.

Ce aveți voi împotriva independenței energetice a României, în contextul în care avem un război la graniță, iar Rusia amenință Europa.”, a fost replica lui George Simion pentru USR.

George Simion a luat la trântă și coaliția PSD-PNL, cea care a așteptat 30 de ani pentru acest moment.

Sursa: 60m.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.