O delegație AUR condusă de George Simion în Polonia discuții cu oficiali pe teme de justiție și drepturi cetățenești

O delegaţie a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Polonia, George Simion, efectuează o vizită la Varşovia, în perioada 9-11 martie, în vederea intensificării raporturilor dintre Bucureşti şi Varşovia, pe linie conservatoare.

“Întâlnirea noastră se înscrie în demersul de intensificare a raporturilor dintre Bucureşti şi Varşovia, pe linie conservatoare. Am analizat împreună noi modalităţi de consolidare a cooperării bilaterale şi am condamnat agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei. Vladimir Putin continuă politica stalinistă de supunere a statelor pe care le percepe în sfera proprie de interese. Este un criminal de război”, declară liderul AUR, George Simion, conform unui comunicat de presă transmis joi.

Potrivit sursei citate, prima zi a vizitei a cuprins întrevederi cu ministrul Justiţiei, Zbigniew Ziobro, şi cu ministrul responsabil pentru protecţia drepturilor cetăţeneşti, Michal Wójcik, precum şi participarea copreşedintelui AUR la emisiunea ”Jedziemy”, difuzată de postul public de televiziune.

Agenda vizitei mai cuprinde întâlniri cu Barbara Bartus, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Polonia – România, şi cu Cosmin Onisii, ambasadorul României la Varşovia, prilej cu care va fi trecut în revistă şi stadiul relaţiilor dintre cele două state, se arată în comunicat.

Din delegaţie mai fac parte deputaţii Ciprian Titi Stoica, Alin Ilie Coleşa şi Dumitru Viorel Focşa.

Sursa: Agerpres


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.