Simion: „Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL”

Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi PNL, niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului, a declarat co-preşedintele partidului, George Simion, care candidează duminică pentru a ocupa funcţia de preşedinte unic al formaţiunii.

„Niciodată AUR nu va face alianţă cu Băsescu, cu Ponta, cu Tăriceanu, cu PSD şi cu PNL. Niciodată AUR nu va face alianţă cu partidele sistemului, cei care au încercat să ne întindă diferite curse crezând că suntem naivi. S-au înşelat. Nu există vreo problemă şi vreo divergenţă la nivelul conducerii AUR. Îi mulţumesc colegului meu, Claudiu Târziu, pentru că împreună am reuşit să construim o forţă politică patriotică, de esenţă conservatoare, creştină şi democrată în România. Nu aveam aşa ceva, era nevoie ca aşa ceva să apară, iar eu şi Claudiu vom fi până la capăt în această luptă”, a declarat George Simion, înainte de începerea primului congres al formaţiunii.

AUR organizează, duminică, primul Congres extraordinar pentru alegerea noii conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului.

Reprezentanților presei nu li s-a permis accesul la lucrările Congresului, pe motiv că este prima reuniune de acest gen.

În prezent, formaţiunea este condusă de copreşedinţii George Simion şi Claudiu Târziu, urmând ca la Congres să fie ales un singur preşedinte.

Pentru funcţia de preşedinte al AUR s-au înscris doi candidaţi – George Simion, cu moţiunea “România bogată: creştină şi democrată” şi Dănuţ Aelenei cu moţiunea “Mai multă democraţie”.

Claudiu Târziu: „Am considerat că este mai bine să ne împărţim clar atribuţiile”

Copreşedintele AUR, senatorul AUR Claudiu Târziu, consideră că triumviratul care a condus partidul până în prezent s-a dovedit „a fi câştigător”, el exprimându-şi speranţa că noua conducere ce va fi aleasă, duminică, la primul congres extraordinar al formaţiunii politice, va conduce AUR la guvernare, în 2024.

El a amintit că în 2020 AUR a intrat în Parlament, cu o pondere de peste 10%, şi a subliniat că partidul este, în prezent, cotat în diferite sondaje cu 21-25 % dintre opţiunile intervievaţilor.

„Credem că am făcut o echipă foarte bună şi am lucrat foarte bine împreună cu George Simion, împreună în copreşedinţie, şi cu Sorin Lavric, preşedintele Senatului partidului. Am avut un triumvirat care s-a dovedit câştigător. Astăzi facem un pas mai departe în dezvoltarea partidului, ne împărţim mai bine atribuţiile între lideri şi cred că se va vedea un plus de succes în tot (…) Sperăm ca noua formulă să ne aducă la guvernare în 2024″, a spus Târziu.

El a menţionat că nu puteau fi contracandidaţi cei doi copreşedinţi care au fondat partidul. „Am considerat că este mai bine să ne împărţim clar atribuţiile”, a adăugat Târziu.

Sursa: Newsweek.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.