George Simion, despre România și Republica Moldova în contextul invaziei rusești asupra Ucrainei

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, transmite oamenilor să rămână calmi, pentru că România nu va fi implicată în război. De asemenea, parlamentarul subliniază că în contextul actual românii din Ucraina și cei din Republica Moldova nu sunt în siguranță.

„Siguranța românilor din România nu va fi pusă în pericol. Acordăm ajutor umanitar, dar nu acordăm ajutor militar. Cred cu tărie că nimeni nu va încerca să bage România într-un război în care nu are ce căuta. Agresiunea rusească a criminalului Putin trebuie oprită prin sancțiuni dure la nivelul alianțelor din care facem parte. E o prostie să zici „neutralitate”, pentru că neutră este Elveția. Noi nu suntem neutri, suntem parte a NATO, dar nu avem ce căuta să dăm sprijin militar”, a declarat deputatul AUR, George Simion, într-un live pe Facebook.

Parlamentarul subliniază că partidul AUR nu este nici pro Ucraina, nici pro Rusia, ci este „doar cu România”, iar Putin poate și trebuie oprit.

„Criminalul Putin trebuie oprit pentru că au de suferit în momentul ăsta români din Ucraina, care sunt aproape 500.000. De multe ori, ucrainenii și-au bătut joc de românii noștri de acolo, ignorându-le dreptul la școală în limba română. Fac un apel la toți românii să stea liniștiți, nu urmează niciun război, este frica prin care ei încearcă să ne conducă”, a mai adăugat Simion.

În final, liderul AUR a îndemnat la solidaritate cu românii din Ucraina și din Republica Moldova, care „nu sunt feriți de o conflagrație mondială”.

„O să facem acțiuni de solidaritate cu ai noștri din Cernăuți, Ismail, Hotin, Cetatea Albă sau Apșa de Mijloc. Fiți alături de noi, dar totodată stați liniștiți și nu vă mai lăsați conduși prin frică. Nu va fi niciun război. Acordăm ajutoare umanitare românilor, în primul rând, dar niciodată ajutoare militare”, a concluzionat George Simion.

De la începutul războiului, membrii și simpatizanții AUR s-au implicat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Aceștia au donat și colectat bani, medicamente, produse alimentare și de primă necesitate pentru românii din Cernăuți, organizând mai multe transporturi pentru a duce donațiile direct în Ucraina.

Sursa: infoprut.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.