EXCLUSIVITATE George Simion, despre criza preţurilor la carburanţi: „Soluţia este naţionalizarea resurselor solului şi subsolului”

Preşedintele AUR George Simion a intervenit prin telefon în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, la România TV, pentru a comenta situația preţurilor la carburanţi, care a escaladat vertiginos în timpul serii de miercuri.

Preţurile la carburant şi-au continuat creşterea şi miercuri, astfel că în timpul serii, mulţi şoferi, speriaţi de o adevărată explozie a preţurilor în zilele viitoare, au format cozi de sute de maşini la pompele de alimentare. George Simion a calificat situaţia ca fiind una critică şi a propus măsuri drastice pentru stoparea unei crize profunde.

„Ne-au condus niște hoți! Ministrul Energiei este un hot! Sa meargă cineva în Mehedinți acum si sa facă poze la benzinăriile soției lui Virgil Popescu. OMV Petrom vinde petrol românesc, 40% care se vinde este autohton si este vândut la 9 lei, 10 lei, bătaie de joc. Si mă întrebați de ce este hot, ca este și cine îi suporta?

Pai noi (n.r. AUR) am facut protest si pe toate televiziunile si siturile de stiri erau titluri ca noi am facut protest pentru Ucraina. Pai pe noi ne intereseaza de Ucraina? Pe noi ne intereseaza de Romania si de romani. Suntem solidari cu cauza românilor, avem probleme cu hoții, cum au marit pretul la pompa si cum castiga soția lui Virgil Popescu acum din aceasta specula ordinara. Si soția lui Dan Motreanu, şi a lui Dan Barna, ca si ea este angajata la OMV si baietii destepti. Nu toti de la aceste companii sunt hoti, doar rudele politicienilor, colegii mei.

Eu m-am vazut cu mai multi ministri, solutia este clară: in primul rand, trebuie sa reglam pretul la benzina pana ieșim din asta. Este inacceptabil sa se faca speculă pentru un moment de criza. Problema este ca in Polonia ei sunt stapani suverani. Noi nu mai putem face nimic in tara noastra, avem benziarii ale altor state, si Austria, si Ungaria, Rusia, si oricine vrea, numai noi nu avem voie. Trebuie sa reglam prețul in acest moment, cum a făcut Ungaria, si-a permis sa reglementeze prețul.

Si mai trebuie făcut ceva, nu o sa le placa multora ca aud asta si o sa mă facă ceaușist. Oricum m-au făcut in fel si chip, iar sunt cel care am spus de ani buni că Putin este un criminal. Sa va dau soluția: pe produsele noastre, ale subsolului si ale solului, ori impozitare corecta pe profit, ori naționalizare la companiile care operează cu resurse naturale si la companiile strategice, distribuitoare de energie.

Despăgubire corecta, sa ținem cont cum au fost vândute, ca nu ne trezim acum sa le dam un miliard de euro celor de la Exxon. Daca AUR vine la guvernare, o sa avem o guvernare românească”, a spus George Simion, în exclusivitate, la România TV.

Sursa: romaniatv.net


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.