O bornă situată la 1130 de metri altitudine în masivul Piatra Secuiului, din localitatea Rimetea (județul Alba) a devenit motiv de dispută în comunitate. Este vopsită periodic când în culorile drapelului României, când în cele al steagului Ungariei. Piatra are deja zeci de straturi de vopsea la activ. În comuna în care se află, 90% din populație este de etnie maghiară.

Dispută pe rețele sociale

Ultima dispută a avut loc pe rețelele sociale și a pornit de la vizita președintei Ungariei în România de acum o săptămână. Katalin Novak a făcut o drumeție până la borna cu pricina, care atunci era vopsită în culorile drapelului Ungariei. A făcut mai multe fotografii pe care le-a postat pe rețelele sociale.

În plus a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1.130 de metri şi transmis următorul mesaj: „Am ajuns pe vârf, la 1130 metri. M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună“.

Sursa: Facebook

Gestul său nu a trecut neobservat. Liderul AUR, George Simion a postat pe pagina sa de Facebook, duminică, 29 mai, o fotografie cu borna care acum este vopsită în culorile drapelului României. Imaginea a fost însoțită de următorul mesaj: „Problemă rezolvată“, Lângă bornă se poate observa fluturând și steagul României.

Sursa: facebook

Evz.ro