Liderul AUR, deputatul George Simion, oprit la aeroportul din Chişinău – VIDEO

Liderul AUR, deputatul George Simion, reclamă în mai multe postări pe Facebook că nu a putut participa la şedinţa comună a Parlamentelor român şi moldovean desfăşurată sâmbătă la Chişinău, întrucât nu i s-a permis accesul pe teritoriul Republicii Moldova, fiind blocat pe aeroport. El are interdicţie de intrare pe teritoriul modovean până octombrie 2023.

”Toţi parlamentarii au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă NU”, a scris Simion pe Facebook.

Ulterior, el a anunţat că nu este lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova, urmând să revină în ţară.

”Separatiştii mă trimit înapoi la Bucureşti cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenţie rusească”, a transmis el într-o nouă postare.

 

”E 4 dimineaţa şi sunt încă in aeroportul din Chisinau, aşteptând să fiu exilat cu primul avion spre Bucureşti: 5.25 la Chisinau. Urmaşii lui Stalin care conduc republica mică de la Chişinău să nu fie prea bucuroşi: Prutul nu va fi mult o graniţă a neamului românesc. Naţiunea moldovenească NU există!”, a continuat el.

 

Simion a mai avut probleme cu accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi anul trecut, când a fost blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023.

La acel moment el a solicitat intervenţia MAE, argumentând că nu i se permite accesul în calitate de demnitar în Republica Moldova.

Sursa: News.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.