George Simion, către SRI și SIE: Ne-ar arunca direct într-o democrație cu epoleți

Alianța pentru Unirea Românilor, prin președintele său, George Simion, cere instituțiilor din sistemul național de securitate clarificări pe marginea așa-numitului „pachet de 10 legi privind securitatea națională”.

„În 1989 românii au murit ca să scape de Securitate, iar ea revine acum mai puternică decât oricând. Dacă ceea ce a apărut în presă se confirmă, ar fi un lucru foarte grav, pentru că prevederile în cauză ar permite abuzuri pe scară largă sub falsa mască a securității naționale. AUR se va opune categoric în Parlament unei asemenea inițiative, care ne-ar arunca direct într-o democrație cu epoleți. Suntem singurul partid parlamentar care nu este o anexă a serviciilor secrete și vom demonstra acest lucru și la vot”, a declarat președintele George Simion.

Potrivit informațiilor apărute în presă, cele zece proiecte de legi ar urma să acorde puteri semnificativ sporite serviciilor de informații, imunitate pentru ofițerii SRI și SIE, ar face aproape imposibil de demis șefii celor două servicii și ar obliga cetățenii să colaboreze cu serviciile secrete la cererea acestora.

Sursa: lumeapolitica.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.