George Simion (AUR) întreabă de ce România nu a pus nicio condiție pentru un vot favorabil intrării Finlandei în NATO: Finlanda este cel mai dur contestatar la aderarea noastră la Schengen | VIDEO

Președintele AUR, George Simion, s-a întrebat de ce diplomația românească nu a pus nicio condiție pentru a vota favorabil intrării Finlandei în NATO, de vreme ce această țară este unul dintre contestatarii principali ai accesului României la spațiul Schengen.

„Căutam obiectivele politicii noastre externe și nu le vedeam… (n.r.: se uita lângă pupitrul de la care a vorbit). Înțeleg că aveam un președinte, un premier, ministrul de externe este sublim dar lipsește cu desăvârșire…. Ne-ați chemat pentru un vot formal, pentru aderarea binevenită a Suediei și Finlandei. Dar obiectivele noastre au fost urmărite? Dar aderarea noastră la Schengen o mai urmărește cineva? Finlanda este cel mai puternic contestatar la aderarea noastră la Schengen. Iată că astăzi, deși poate erau lucruri mult mai importante pentru români, ne-ați chemat aici. (…)

Avem exemple de dialoguri pragmatice, directe, între două țări membre NATO. Cel mai recent fiind Turcia – Suedia. Noi la nivel de politică externă și la nivel de interes al națiunii române, nu contăm.

Trebuie să vă zic că trăim niște ani în care se rescrie istoria noastră, în care liderii puternici luptă pentru țările lor. Românii primesc doar basme” ”, a spus Simion de la pupitrul Parlamentului.

Proiectul de lege prin care România ratifică aderarea Finlandei și a Suediei la NATO a fost adoptat de către Senat și Camera Deputaților.

Sursa: R3media


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.