„Am jurat pe Biblie să lupt pentru România”, sunt primele cuvinte pe care George Simion le-a rostit sâmbătă la Palatul Parlamentului. Liderul AUR este convins că multe lucruri sunt ascunse poporului român, așa că este decis să prezinte adevărata situație din țara noastră.

George Simion vorbește în discursul său și despre seceta cu care se confruntă România și susține că apa din râul Mureș este exportată către Ungaria, în timp ce agricultorii noștri se uită la pământul crăpat din cauza uscăciunii.

„Tot ce am văzut la nivelul conducerii de vârf a României mă face să ies în fața voastră astăzi pentru a vă spune adevărul.

La nivel global suntem conduși prin intermediul fricii. Întâi a fost COVIDUL, apoi criza energetică și războiul pentru ca să revenim la Covid care nu vă faceți iluzii, va reveni.

În România unde slugile de la vârf sunt cele mai obediente, problemele sunt cele mai mari. Privatizările păguboase și vânzările bogățiilor poporului pe nimic, lichidarea agriculturii, industriei, a oamenilor de afaceri și a tuturor polilor de putere reală ne fac acum să fim un stat care nu mai este suveran.

Vă prezint situația la zi, care este dramatică:

 • Toate cerealele de anul acesta au mers către export, în condițiile unei secete severe. Grâul a fost cumpărat de la fermieri la prețuri infime pentru că nu există silozuri și alte spații de stocare pentru țărani iar România NU a făcut achiziții pentru rezervele statului.

În plină secetă de dimensiuni biblice, când țările europene introduc restricții draconice la utilizarea apei, ROMÂNIA EXPORTĂ APĂ DIN RÂUL MUREȘ PENTRU IRIGAȚII ÎN UNGARIA. CULTURILE AGRICOLE DE PESTE GRANIȚĂ ÎNFLORESC CU APA VÂNDUTĂ DE ACEST STAT TRĂDĂTOR, IAR AGRICULTORII ROMÂNI SE UITĂ CUM CRAPĂ PĂMÂNTUL DE LA USCĂCIUNE. CE DOVADĂ MAI BUNĂ VREM PENTRU ARGUMENTUL CĂ ROMÂNIA ESTE UN STAT VASAL?”, a susținut George Simion în discursul de la Palatul Parlamentului.

George Simion, atac furibund la adresa lui Virgil Popescu

Un alt subiect extrem de important este cel legat de criza energetică. Liderul AUR aduce în discuție această problemă, ba chiar îl acuză pe premierul Nicolae Ciucă că îl protejează pe ministrul Energiei. Pentru a susține acuzațiile aduse la adresa lui Virgil Popescu, Simion vine cu o serie de argumente.

„PRIMUL MINISTRU CIUCĂ ÎL GIREAZĂ ÎN CONTINUARE PE CEL MAI MARE ȘARLATAN DIN ISTORIA GUVERNELOR ROMÂNIEI, VIRGIL POPESCU, CA MINISTRU AL ENERGIEI:

 • În plină criză energetică, statul scoate la licitație Termocentrala de la Mintia pentru suma de 90 de milioane de euro
 • Prin legea offshore întreaga cantitate de gaz din România este vândută pe bursele străine.
 • Lucrările de pe râul Jiu (Barajul de la Livezeni, hidrocentralele de la Dumitra și Bumbești) și alte lucrări care ar fi adus un plus de energie în sistemul energetic național nu sunt pornite, în pofida cadrului legal pe care l-am asigurat în Parlament.
 • Deși toată Europa revine la cărbune, membrii USR reclamă și reușesc să închidă cariera de lignit de la Roșia, cea mai mare din această parte a Europei.
 • Șantierul de la Iernut nu este funcțional
 • Antreprenorii români nu și-au primit banii promiși în urma plafonării și compensării și pregătesc falimentul.

La fel și constructorii români care pe lângă energie electrică și combustibil au prețuri duble chiar și triple la bitum, ciment, vată bazaltică, oțel beton sau aluminiu”, mai declară George Simion.

Ce soluții există pentru salvarea României

Pentru că a jurat pe Biblie să lupte pentru România, liderul AUR nu vine doar cu critici. George Simion și-a făcut bine temele și oferă soluții care ar putea salva o parte dintre problemele actuale. În primul rând susține că trebuie schimbată conducerea, însă este necesară și renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Soluții există. O Românie condusă de oameni integri și patrioți ar:

 • Plafona prețul la combustibil.
 • Cumpăra grâul de la populație la prețuri decente și ar crea spații de depozitare a grânelor.
 • Opri vânzarea Termomintiei și ar folosi în interes național resursele pe care le deținem.
 • Renegocia păgubosul plan PNRR și ar direcționa banii către căile ferate și irigații.
 • Crea bănci de stat și ar credita producția în țară cu dobândă 0.

Minciuna globală propagă ideea că vacile sunt principalul populator și trebuie să trecem la consumarea de insecte. În România problema a fost rezolvată de mult, printre primele puse la pământ fiind industria laptelui iar numărul de vaci pe care țăranii români le mai cresc este insignifiant pentru că nu mai este avantajos. Singura bogăție pe care încă o mai avem este forța de muncă, noi cumpărând legumele și fructele pe care brațele românilor le culeg în Spania sau Germania.

Putem face ca România să își urmărească propriul interes, cum o fac polonezii sau ungurii. Pentru asta, avem nevoie de UNITATE contra sistemului PSD-PNL care execută ordinele venite de la stăpânii lor. Tocmai asta încearcă să împiedice ei, coagularea oamenilor într-o singură forță puternică. Noi fiind dezbinați, puterea rămâne la ei. Și vor încerca să găsească în rândurile noastre trădători, care să poată fi cumpărați sau influențați.

Când vedeți sondaje de opinie plătite special pentru a ne minimiza forța, ignorați-le: sunt plătite de dușmanii țării.

Când vedeți știri mincinoase despre AUR, închideți televizoarele.

Acest război al patrioților contra globaliștilor va fi pe viață și pe moarte iar miza pentru noi este ROMÂNIA NOASTRĂ”, își încheie George Simion discursul.

Sursa: Evz.ro