Când fotbalul devine politică: amicalul din Harghita care l-a înfuriat pe George Simion și pe cei din partidul AUR! Cer Guvernului să anuleze partida de inaugurarea a noului stadion de la Miercurea Ciuc

Noul stadion din Miercurea Ciuc urmează să fie inaugurat cu un meci amical disputat între naționala U18 a Ungariei și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc, iar acest eveniment l-a înfuriat al culme pe George Simion.

După ce s-a aflat că se dorește organizarea unui meci amical între Ungaria U18 și reprezentativa similară a Ținutului Secuiesc, liderii partidului AUR au răbufnit.

Partidul AUR a reacționat rapid după a aflat de meciul amical care urmează să aibă loc pe stadionul modernizat din Miercurea Ciuc și cere Guvernului să se implice pentru ca această partidă de verificare să nu aibă loc.

George Simion, președintele AUR, și Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat, au cerut ca Guvernul să ia măsuri dure după ce s-a stabilit ca amicalul dintre Ungaria U18 și Ținutul Secuiesc să se joace pe 23 iulie.

Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc.  Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR”, a spus George Simion, președintele AUR, conform GSP.ro.

Sursa: Prosport.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.