VIDEO | George Simion: Ura față de PNL e comparabilă cu cea care era la adresa lui Băsescu. Dacă vor lua 10% la următoarele alegeri e bine. Noi ne vom bate să luăm peste 35%, să fim prima forță politică, și să facem majoritate cu partide noi

George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a fost prezent la Marius Tucă Show, la Gândul, și a făcut o analiză a situației politice și sociale din România.

„Eu cred că lumea este sătulă și în România și peste tot. În regiune am avut partide care au fost surprize și au câștigat cu scoruri categorice alegerile.

Ne uităm în Republica Moldova, unde partidul Maiei Sandu a câștigat 65%, deși în sondaje era sub Igor Dodon. Zelenski a câștigat cu 70%, Vučić a luat 60%, Viktor Orban, în ciuda faptului că s-au aliat toate celelalte partide, a avut o victorie categorică. Cred că, în sfârșit, și noi avem șansa unei guvernări românești.

Din această guvernare vor face parte AUR și partide noi. Unele s-au înființat deja și aștept soluții și din partea lor la nivel de oameni, de viitori miniștri și la nivel de reformă a statului“, a spus liderul AUR.

Sunt posibile alegerile anticipate

„Este posibil, aș zice, să ajungem la alegeri anticipate, pentru că PSD-ul nu stă atât de bine, cum vezi tu (n.r. Marius Tucă) în sondaje. PSD-ul, după iarna care va veni, nu ia mai mult de 25%. PNL-ul, dacă e să am previziuni politice, dacă ia 10% la următoarele alegeri este bine. Lumea e atât de supărată … eu sunt o persoană care merge printre români și îi aude.

Nivelul de ură care era la adresa lui Băsescu e cumva comparabil cu ce simte lumea acum față de PNL. Nu înțeleg de ce nu simte și față de PSD, că se face imediat anul de când sunt la guvernare. PSD-ul va încerca să spele putina, să plece, să dea vina pe PNL (…). Se ajunge greu la anticipate, dar să vedem cât de demni sunt cei de la PSD. Până acum nu au fost suficient de demni. Dacă nu, ei nu iau mai mult de 35% împreună. În momentul ăsta există PSD și o anexă liberală.

Noi o să ne batem să fim prima forță politică, adică să luăm peste 35%. O să facem majoritate cu forțele noi care vor mai apărea.

USR-ul e o filă de istorie deja în politica românească. Nu mai există, nu cred că mai merită a fi băgați în seamă. S-au despărțit, s-au divizat“, a mai spus George Simion la Gândul.

Sursa: R3media


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.