Raport Președinte AUR 14 – 20 noiembrie

România trebuie condusă de patrioți, nu de hoți!

Săptămâna trecută, 157 de deputați PSD, PNL și UDMR au votat creșterea unor taxe și impozite, printre care impozitul plătit de microîntreprinderi, impozitul pe dividende, impozitul pe locuință și contribuțiile sociale pentru veniturile part-time.

Practic, cei anjagați cu jumătate de normă vor trebui să vină cu bani de acasă pentru a putea avea dreptul la pensie și la asigurare medicală sau socială. Astfel de măsuri vin în contextul în care statul nu mai știe cum să stoarcă bani tot de la contribuabili, în loc să producă soluții viabile pentru redresarea economiei.

AUR a votat împotriva acestor măsuri aberante.

Actuala guvernare a golit „hambarele” României

Împreună cu colegii din AUR am interpelat Administrația Rezervelor de Stat pentru a vedea cum stăm la capitolul rezerve de stat, în condițiile în care avem un război la graniță. Aceasta ne-a comunicat că stocurile de grâu din rezerva țării constituie doar 100 de mii de tone, ceea înseamnă 5 kilograme de grâu pentru fiecare locuitor, o cantitate care ar ajunge pentru cel mult 10 zile.

Toate celelalte țări din Uniunea Europeană au stocuri intangibile pentru cel puțin 2 ani de zile.
În cazul extinderii războiului din Ucraina și al unui atac al Rusiei împotriva României am muri de foame, pentru că Guvernul PSD-PNL-UDMR a redus de trei ori și jumătate stocurile de grâu din rezerva de stat, de la 350 de mii la 100 de mii de tone.

Acest guvern nu lucrează în interes național și nu are grijă de români. Este un alt motiv pentru care trebuie să îi alungăm de la conducere și să avem alegeri anticipate.

Partidele sistemului blochează majorarea pensiilor

Săptămâna trecută, în cadrul Comisiei de Muncă de la Senat majoritatea parlamentară împreună cu USR au votat împotriva unui proiect de lege propus de noi, cei de la AUR, care prevede majorarea pensiilor.

Propunerea noastră reglementează ca valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o persoană adultă să fie în valoare de 2.818 lei, corelată direct cu pensia minimă, care să fie implementată gradual în următorii 3 ani.

Se pare că cei din coaliția majoritară PSD-PNL-UDMR adoptă un discurs duplicitar în ceea ce privește majorarea pensiilor românilor. În spațiul public se întrec în promisiuni legate de majorarea pensiilor, dar când trebuie să voteze se poziționează împotrivă.

Soluția pentru ca ziua de mâine să nu mai pară o corvoadă

În vreme ce Institutul de Cercetare a Calității Vieții arată că pentru un trai decent coșul minim de consum este de 3.275 de lei, milioane de români au salarii absolut mizerabile și peste 1 milion de români au pensii de 1.000 lei.

Săptămâna trecută, împreună cu colegii din AUR am depus două proiecte de lege prin care am solicitat racordarea coșului minim de consum la salariul minim și pensia minimă, respectiv calcularea unui „coș de bunuri și servicii la prețuri reale” pentru salariul minim.

Banii necesari ar veni din impozitarea drastică a părții necontributive a pensiilor speciale și eliminarea finanțării de la bugetul de stat a partidelor politice parlamentare.

În acest sens, mai mulți colegi AUR i-au adresat o interpelare premierului Ciucă, semnalându-i aceste probleme, pentru că este inacceptabil ca premierul țării să nu reacționeze în această perioadă în care prețurile au crescut, iar sărăcia se adâncește.

AUR se opune vânzării Hidroelectrica

Pentru prima oară în spațiul public este anunțată oficial vânzarea Hidroelectrica prin listarea la Bursa de Valori București, pregătită pentru a doua parte a anului viitor. Astfel, se vizează obținerea sumei de 2,5 miliarde de euro pentru cei 20% care sunt în posesia Fondului Proprietatea.

Împreună cu colegii din AUR am anunțat că ne opunem acestui demers, care este o urmare a sabotajului făcut de mai multe guvernări încoace împotriva securității noastre energetice.

O vânzare a unei părți importante din Hidroelectrica, în momentul acesta, echivalează cu trădarea de țară. Cât de curând vom ajunge la o guvernare AUR, în care soluția pe care o propunem noi – răscumpărarea acțiunilor care sunt în posesia Fondului Proprietatea – să fie aplicată și toate companiile din domeniile strategice să aibă statul român ca acționar majoritar.

AUR susține micii fermieri

Alături de parlamentarii AUR am depus un proiect de lege pentru înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România, care să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol românesc.

O astfel de bancă va asigura susținerea financiară necesară micilor fermieri pentru a-și dezvolta exploataţiile individuale pe care le dețin, a infrastructurii deficitare a sistemului de irigaţii național, precum și pentru dezvoltarea optimă a segmentului de logistică.

Astfel, proiectele finanțate prin Banca Agricolă, care va fi deținută 100% de statul român, vor contribui la dezvoltarea economică și socială a țării și la creșterea competitivității, inovării și creșterii economice în sectorul agricol.

În timp ce românii sărăcesc, statul se îmbogățește!

Luna trecută aflam că în primele nouă luni ale anului profitul OMV a crescut în țara noastră de peste 5 ori. În vreme ce OMV face profit de 9 miliarde de lei în 9 luni, românii tremură cu gândul la ziua de mâine.

Zilele acestea, aflăm că Hidroelectrica încheie primele nouă luni ale lui 2022 cu un profit de 3,5 miliarde lei, cu 37,4% mai mare decât anul trecut. La rândul său, Romgaz a raportat în primele nouă luni ale anului un profit net de 2,2 miliarde lei, dublu faţă de perioada similară din 2021, în timp ce cifra de afaceri s-a majorat de trei ori, la 10,8 miliarde lei.

Sub guvernarea partidelor PSD-PNL-UDMR, care nu sunt interesate să rezolve cu adevărat problema prețurilor la benzină, motorină și energie electrică, sistemul a devenit unul dintre cei mai mari profitori ai crizei prețurilor la energie.

Românii trebuie să afle când citesc publicitate politică. DA transparenței, NU manipulării!

Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am anunțat că ne dorim ca toate site-urile și trusturile de presă să fie obligate să avertizeze cititorul atunci când difuzează un material de propagandă politică.

Inițiativa, care aparține Autorității Electorale Permanente, prevede ca în legea finanțării partidelor să fie introdus un articol prin care să fie specificată această obligativitate, pentru ca publicul, atunci când primește un material de propagandă, să știe că acolo e vorba de reclamă politică, de publicitate și în niciun caz de știri.

Abonare
Anunță-mă despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Type at least 1 character to search
0
M-ar interesa părerea ta, te rog să comentezi.x
()
x