Raport Președinte AUR 28 noiembrie – 4 decembrie
Deschidem ușile Parlamentului pentru românii din străinătate
În perioada 22-23 decembrie, împreună cu colegii mei din AUR organizăm conferința „România de dincolo de granițe”, dedicată fraților și surorilor noastre care locuiesc în afara țării.
Ne propunem să strângem laolaltă români patrioți, cu inițiativă, cu care să discutăm și să oferim soluții pentru problemele celor din diaspora, rămase nerezolvate din cauza unor viduri legislative, a birocrației sau a lipsei de dialog din partea autorităților statului.
Am sărbătorit Ziua Națională a României la Alba Iulia
Ca în fiecare an, de 1 decembrie am fost prezent la Alba Iulia, Cetatea Unirii, alături de sute de români patrioți, pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Marea Unire din 1918.
Ziua Națională a României este sărbătoarea celui mai important moment din istoria poporului român, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 fiind dovada că atunci când stau unul lângă altul, românii sunt de neînvins.
Să ne amintim în fiecare clipă în care ne este greu pilda înaintașilor noștri care au schimbat istoria într-o zi de 1 decembrie și au arătat lumii întregi că între frați nu există granițe.
Obiectivele AUR, prezentate în cadrul Congresului Național de la Alba Iulia
Împreună cu colegii din AUR, membri și simpatizanți, ne-am reunit săptămâna trecută la Alba Iulia, în cadrul Congresului Național al Alianței pentru Unirea Românilor, pentru a dezbate și vota strategia de promovare politică a partidului în următorii doi ani, precum și câteva rezoluții pe care noi le considerăm obiective de țară vitale pentru România.
Cele mai importante acțiuni pe care le-am anunțat pentru anul 2023 sunt construirea unui spital mobil și realizarea unei Caravane de promovare a programului nostru politic, ce se va desfășura pe întreg teritoriul țării.
Caravana AUR va fi formată din autovehicule speciale – camioane TIR, autovehicule și microbuze, amenajate și dotate cu echipamente medicale de ultimă generație pentru diagnosticarea mai multor tipuri de afecțiuni. Caravana va străbate în 2023 întreaga țară și va ajunge în sute de localități din toate județele României, unde va oferi gratuit servicii medicale celor care au nevoie. De asemenea, echipa AUR va prezenta programul nostru politic și viziunea pe care o avem cu privire la principalele probleme ale țării.
Totodată, în cadrul Congresului AUR a fost adoptată și Rezoluția „Sistemul medical în satele româneşti, între uitare și așteptare”, prin care ne propunem să venim în sprijinul românilor din mediul rural. Obiectivele noastre prioritare, ale celor din AUR, vizează creșterea speranței de viață a românilor, îmbunătățirea stării de sănătate a populației și scăderea ratei mortalității și morbidității generale la nivel național.
Reîntregirea naţională, proiect de țară
La Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor am adoptat, alături de colegi și membri ai AUR, rezoluţia intitulată „Marea Unire din nou”, prin care am cerut guvernelor de la București și Chișinău să inițieze consultări în vederea reunificării statului și a națiunii române.
De asemenea, am propus discuții și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, cu care este important să stabilim etape și măsuri concrete pentru reîntregirea națională.
Reunirea cu Basarabia este o datorie istorică și o reparație a unui pact odios care încă mai produce efecte, după 83 de ani. AUR este oastea care poate să învie din nou neamul românesc.
România, tot mai săracă în brațe de muncă
În prezent, România se află într-o criză majoră care îi poate afecta iremediabil viitorul economic și social, după ce peste 4 milioane de români de vârstă activă au luat calea străinătății, în căutarea unui trai mai bun.
Autoritățile au nevoie de 500.000 de muncitori pentru a accesa fonduri europene și a putea investi în infrastructură, însă în momentul actual nu-i avem, astfel că riscul de a pierde banii europeni este foarte ridicat. Din lipsa fondurilor cauzată de reducerea forței de muncă, sistemul de pensii va avea și el de suferit în următorii ani.
În acest context, colegul meu Dumitru Viorel Focșa i-a adresat o întrebare pe cale parlamentară ministrului Muncii, Marius Budăi, solicitându-i să precizeze public ce soluții a implementat până acum pentru redresarea pieței muncii din România, precum și pașii concreți pe care îi va face pentru a reduce deficitul de forță de muncă din țara noastră.
Basarabia e România! Cum am ajuns să fiu numit „unionist de carton” de antinaționali din USR și PNL
În cadrul Congresului Național al Alianței pentru Unirea Românilor am spus un adevăr pe care nimeni nu îl poate contesta: din bani românești s-a plătit ani de zile propaganda antiromânească promovată de autoritățile Republicii Moldova!
Am fost pus la zid și acuzat că sunt omul Rusiei de niște predicatori cu simbrie care nu au habar de nimic din ceea ce se petrece peste Prut, ei militând în continuare ca statul antiromânesc de la Chișinău să fie ținut pe perfuzii cu bani de la București, oricât ar fi necesar, nu doar acum, câteva luni.
Resursele României nu mai trebuie scurse în mod irational către rezervoarele de putere ale unor regimuri cu agende antiromânești. Sunt prea mulți ani de când guvernele de la Chișinău își alimentează discursul antiromânesc din gazul, curentul electric, medicalemtele și banii primite de la București. A curs prea multă apă pe Prut de când așteptăm un semn din partea celor care au condus Republica Moldova. După zâmbete protocolare – atunci când au fost și acestea – a urmat întotdeauna discursul real, sincer, direct: integrare europeană, neutralitate, statalitate, limba moldovenească, relații bilaterale bazate pe respect reciproc și așa mai departe.
În tot acest timp, văzut sau nevăzut, ajutorul României pentru cetățenii moldoveni a fost constant și consistent. Nu a existat criză sau situație specială în ultimii 33 de ani în care România să nu fie primul – și de multe ori singurul – prieten care să întindă o mână.
O analiză pragmatică ar demonstra că fiecare moleculă de gaz, kilowatt, fiecare gram de alimente, leu, carte, mască medicală sau medicament trimise peste Prut au fost luate din puținul unui român. Dar inima cu care am gândit mereu în relația cu frații noștri ne-a spus că am împărțit între noi, românii, toate aceste lucruri. Că istoria și geopolitica au scrijelit un hotar fals printre români.
Să nu facem o confuzie gravă: când vorbim despre administrația de la Chișinău, noi nu ne referim la frații noștri moldoveni! Ne referim la niște marionete politice care au drept scop perpetuarea propriei imposturi. La un guvern care, cu cifrele pe masă, știe că această construcție statală nu poate supraviețui economic și nici geopolitic fără ajutor din exterior.
Celor care au descoperit brusc problema Republicii Moldova și oferă expertiză pe această temă deși nu știu cum arată un sat de peste Prut decât din poze, le adresăm o întrebare: de ce ar refuza puterea de la Chișinău o discuție serioasă despre unirea cu o țară europeană, membră NATO, stabilă din punct de vedere politic și dornică să își primească acasă frații?
Distribuie articolul pe Social Media