Simion (AUR): S-a oprit construcția hidrocentralelor de pe Jiu pentru că nu mai creștea vipera cu corn, s-au oprit autostrăzi și proiecte de infrastructură necesare pentru niște nimicuri, iar acum când vorbim despre patrimoniul UNESCO, despre distrugerea Deltei Dunării, când Ambasada Ucrainei ne minte în față și spune că sunt minciuni ale propagandei Moscovei, atitudinea guvernului nostru este de slugă

Dragarea canalului Bâstroe a iscat dezbateri puternice în Parlament astăzi, iar George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a avut un mesaj pe această temă, scrie r3media.ro.

„Ne interesează foarte mult Delta Dunării, care este o rezervație naturală protejată, parte a patrimoniului UNESCO.

S-a oprit construcția hidrocentralelor de pe Jiu pentru că nu mai creștea vipera cu corn, s-au oprit autostrăzi și proiecte de infrastructură necesare pentru niște nimicuri, iar acum când vorbim despre patrimoniul UNESCO, despre distrugerea Deltei Dunării, când Ambasada Ucrainei ne minte în față și spune că sunt minciuni ale propagandei Moscovei, atitudinea guvernului nostru este de slugă.

Eu știam că Ucraina este sub atacul lui Vladimir Putin. De asta se ocupă Ucraina acum, să adâncească Bâstroe și să distrugă Delta Dunării? Reacția noastră ca Parlament trebuie să fie mult mai virulentă, iar dacă nu vedem Delta Dunării și nu punem piciorul în prag astăzi, mâine nu vom mai exista ca țară“, a spus liderul AUR.

„Ucraina este o țară atacată de Rusia, dar asta nu-i dă dreptul să adâncească canalul Bâstroe, nu-i dă dreptul, prin ambasador, să transmită minciuni în spațiul public.

Noi suntem parlamentari ai României și ar trebui să urmărim interesul românilor“, a concluzionat George Simion.

Și Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut o reacție virulentă față de adâncirea canalului Bâstroe. Acesta a cerut astăzi, 20 februarie 2023, ca lucrările să „înceteze acum“.

În opoziție cu cei doi președinți de partid s-a aflat fostul lider USR Dan Barna, care a văzut ridicarea acestui subiect pe agenda publică drept un interes major al Rusiei de a slăbi solidaritatea României față de cetățenii Ucrainei.

Post a comment:

Comment

Type at least 1 character to search