Brăila se unește cu Galațiul, propunerea lui Simion, candidat independent la europarlamentare

George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a declarat la Brăila că următorul pol urban din România va fi în sud-estul țării. Anunțul a fost făcut în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul Brăila.


Simion promite alocarea de resurse, ca europarlamentar și din bugetul viitor al Uniunii Europene, pentru regiunea metropolitană a Dunării de Jos.

,,Unirea este idealul nostru și credința că prin Unire vom dezolta țara. Avem de înfăptuit mai multe uniri și în România, iar una dintre acestea este cea dintre Galați și Brăila. Chiar dacă acest lucru nu este dorit de clasa politică din prezent, temătoare că își va pierde privilegiile, eu cred că e singura cale de a reda strălucirea de odinioară acestei zone”, a declarat George Simion, candidat independent.

În același context, Partidul local Brăila Nouă a semnat cu George Simion un protocol de susținere. Consilierul local independent Lucian Căprariu a prezentat principalele obiective care vor fi realizate în baza parteneriatului încheiat.


,,Acordul de parteneriat prevede un program operațional pentru Brăila. Principalele obiective: activități de elaborare de politici publice pentru instituirea unui program specific regiunii metropolitate Galați – Brăila – Tulcea, realizarea proiectelor de infrastructură și activități de lobby economic politic pentru atragerea fondurilor europene. Vom munci pentru acest lucru. Avem o luptă de dus și o vom duce împreună cu George Simion”, a declarat consilierul local independent Lucian Căprariu.

La eveniment au participat Ionuț Iancu, președintele Acțiunii 2012 – filiala Brăila, istoricul Ștefan Aftodor, președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina – Brăila, Ana Girip, oameni de cultură și alți unioniști din județul Brăila.


Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, George Simion își propune să lupte în Parlamentul European pentru drepturile românilor din Covasna și Harghita, pentru comunitățile istorice ale Românieiși pentru Unirea cu Basarabia. De asemenea, Simion susține că în Parlamentul de la Bruxelles va fi o voce a românilor de pretutindeni, nu a partidelor politice.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.