George Simion, la Constanța: Plămânul economiei naționale este atrofiat de mediul politic! Să nu mai fie vaca de muls a fiecărei guvernări!

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion, vizitează zi de zi câte un oraș. Aflat în plin tur național, acesta a ajuns, marți, la Constanța, după campania de promovare din Tulcea, unde primarul municipiului, Constantin Hogea, și-a anunțat oficial susținerea pentru George Simion. Astfel, după primarul municipiului Iași, Mihai Chirica sau primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, lista susținătorilor lui Simion se mărește prin susținerea edilului de la Tulcea.

Programul candidatului independent la malul mării a presupus o emisiune televizată, o întâlnire cu președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton-Traian Antoniadis, de asemenea un susținător al lui George Simion și o întâlnire cu susținătorii pe faleza Cazinoului.

„Cu șanse egale pentru fiecare român avem o țară puternică și care se respectă!”

În cadrul emisiunii televizate, candidatul independent George Simion a precizat faptul că orașul Constanța este un plămân economic atrofiat de mediul politic, punctând inclusiv faptul că la exercițiul militar SEA SHIELD 19 care se desfășoară în prezent Forțele Navale participă cu niște epave.

„Constanța este un plămân economic în această regiune, de multe ori atrofiat de mediul politic. Este bine să iei din banii care vin din Port, e bine când faci afaceri cu eoliene, dar nu te gândești să construiești nave, să dezvolți Năvodariul, Mangalia, piloni importanți pentru țara asta. Putem mai bine și numai împreună. Facem diferența asta între provincie și Capitală, între românii din diaspora și românii din țară, între românii din stânga și din dreapta Prutului. Cred că prea mult ne-am separat. Autostrăzi pentru Moldova… nu! Autostrăzi pentru toată România și șanse egale pentru fiecare român. Sunt peste cinci milioane de români în afara țării și cei abandonați de statul român din Basarabia, din Bucovina, din Bugeac, din Timoc… Cu șanse egale avem o țară puternică și care se respectă, nu slogane electorale pe care le-am văzut numai în campaniile electorale. (…) Faptul că nu se investește în turismul din Constanța, faptul că plajele noastre nu sunt exploatate cum trebuie, arată că suntem conduși de oameni mici, care vor un litoral mic, care vor să facă mici șmecherii cu hoteluri, dansează samba sau ce dansează și ne lasă și mai proști și mai săraci, cum zicea Brâncuși. Dacă nu se investește în turism, în maximizarea pe termen lung a zonei litorale pe care o avem toți românii o să avem o cursă pe zi de pe aeroportul Constanța. Dacă nu avem planuri ca România să fie mare, normal că o să mergem din rău în mai rău. (…) Momentan, este exercițiul SEA SHIELD în Constanța și noi participăm cu niște epave! (…) Sunt candidați la aceste alegeri un fost președinte, doi foști premieri, cel mai bine să îi întrebăm pe constănțeni: ce au făcut pentru Portul Constanța? Au construit corvetele? Vin aici în nesimțire în campaniile electorale să vorbească despre lucrurile pe care nu le-au făcut și încă le promit!”, a spus George Simion.

De ce Unirea României cu Republica Moldova?

George Simion este un vârf de lance al unionismului românesc, sacrificându-și ultimii 12 ani pentru această cauză. Evident, în România există un curent sceptic cu privire la acest proiect și, în întâmpinarea acestor voci critice, candidatul independent a explicat de ce nu avem motive de îngrijorare.

„Cei de la Fundația Universitară a Mării Negre au făcut studii, pentru cei care numără banii și nu oamenii să stea liniștiți pentru că ieșim pe profit după opt ani! Germania nu ar fi ajuns fără unire principalul motor economic. Tocmai investițiile din zona de est au creat progres și bunăstare. Doar Germania Federală ar fi rămas la același nivel cu Franța sau cu Italia”, a mai spus Simion.

Ce va face Simion, ca europarlamentar, pentru Constanța

Candidatul independent are un program complex și mai multe obiective. Referitor la Constanța, printre multe altele, Simion a arătat că va înființa, la fel ca în toate celelalte județe, cabinete de europarlamentar unde românii pot fi consiliați gratuit pentru obținerea de fonduri europene, fiind astfel evitate comisioanele firmelor de consultanță.

„Vreau să fac câte un birou de europarlamentar în fiecare județ, chiar și aici în Constanța, unde oamenii să vină să primească consultanță pentru obținerea de fonduri europene, fără a li se cere bani. Ieri am fost la spitalul Veneția din Brăila, făcut prin credite, prin eforturi de admirat. Vor să contracteze 40 de milioane de euro, nu pot pentru că ghidul nu este încă disponibil și nu își permit să ceară consultanță, pentru că li se cere comision din proiect”, a mai spus George Simion.

Emisiunea de la postul Dobrogea TV este disponibilă integral AICI!

„Noi vrem ca acest Cazinou să fie iar mare! Constanța să nu mai fie o vacă de muls pentru fiecare guvernare!”

După ora 18:00, George Simion s-a întâlnit cu susținătorii pe faleza Cazinoului, unde a susținut un discurs într-un stil inedit. Candidatul a amplasat un pupitru și s-a adresat atât susținătorilor cât și trecătorilor, în timp ce echipa sa de campanie a împărțit ziare electorale constănțenilor.

Mai jos, VIDEO și o GALERIE FOTO de la evenimentul organizat de George Simion pe faleza Cazinoului din Constanța:


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.