George Simion: Grație eroilor români căzuți la datorie în cele două războaie mondiale trăim într-un stat unitar

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a declarat că România, ca stat unitar, nu ar fi existat fără actele de eroism înfăptuite de soldații și ofițerii armatei române în cele două războaie mondiale. Jerfta eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți la datorie trebuie cinstită pe întreg teritoriul României, a spus acesta.

Suntem datori să cinstim meritele ostașilor care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României, legătura noastră cu trecutul și energia noastră pentru construirea unei Românii Mari în Europa. De asemenea, suntem datori să reacționăm ferm atunci când memoria eroilor noștri este întinată cu acțiuni de provocare electorală ce nu fac cinste nimănui”, a precizat George Simion, care a legat sâmbătă panglici tricolore crucilor de la mormintele din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Cimitirul din Valea Uzului a devenit cimitir militar după Războiul de Reîntregire a Neamului. În cimitir își duc somnul de veci 1143 militari de diverse naționalități: români, ruși, italieni, sârbi, unguri, austrieci și germani.

Înregistrează-ți acum votul pe site-ul www.mareineuropa.ro sau prin SMS la 0733.696.233 cu textul ”VOT” alături de numele tău și localitatea unde votezi pe 26 mai la alegerile europarlamentare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.